1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Huuhkajalegenda Jonatan Johansson nimettiin TPS:n ruoriin – Suomeen saapuvalla valmentajalla edessä omaehtoinen karanteeni

Veikkausliigajumbo TPS nimitti perjantaina uuden päävalmentajan.

Kuva: AOP

Jalkapallon Veikkausliigassa viimeisenä majaileva TPS on nimittänyt uudeksi päävalmentajakseen Jonatan Johanssonin.

Johansson korvaa tehtävässä perjantaina erotetun Tommi Pikkaraisen. Johanssonin sopimus on mallia 2+1 vuotta.

– Minulle on suuri kunnia, kun saan palata takaisin minulle tärkeään seuraan nyt jo kolmatta kertaa. Seura merkitsee minulle todella paljon ja nyt on uudet haasteet edessä päävalmentajana. Tulen Turkuun viikonloppuna, tutustun joukkueeseen sekä taustoihin ja sen jälkeen alkaa päivittäinen työ TPS:n eteen, Johansson kertoo TPS:n verkkosivuilla.

Johansson on vuonna 2010 päättyneen peliuransa jälkeen toiminut myös Suomen maajoukkueen valmennusryhmässä. Lisäksi hän on valmentanut Skotlannissa Greenock Mortonissa ja Glasgow Rangersissa. Suomen maajoukkueen valmennusryhmän Johansson jätti vuonna 2017 sen jälkeen kun hän aloitti Rangersin apuvalmentajana.

Viimeksi Johansson valmensi Skotlannin Valioliigassa pelaavaa Mortonia kaudella 2018–2019.

Johansson pelasi Suomen maajoukkueessa yli sata ottelua. Pelaajaurallaan hän edusti Rangersin lisäksi muun muassa Valioliigassa pelannutta Charltonia. Valioliigassa Johansson pelasi 148 ottelua, joissa hän teki 27 maalia.

Peliuransa hän päätti TPS:ssa, jonne paraislaisen PIF:n kasvatti palasi 14 vuoden tauon jälkeen. Johansson aloitti myös valmennusuransa turkulaisseurassa, jossa hän valmensi 17-vuotiaiden poikien joukkuetta.

TPS kohtaa Veikkausliigassa lauantaina FC Lahden. Valmennusvastuun kantaa joukkueen kakkosvalmentaja Joonas Laurikainen.

Lauantaina Skotlannista kotimaahan saapuva Johansson ei ole vielä Turussa paikalla seuraamassa uuden seuransa peliä. Koronatilanteesta johtuen maasta saapuville suositellaan kahden viikon omaehtoista karanteenia. TPS:n verkkosivujen mukaan vetovastuu siirtyy vasta viikonlopun jälkeen Johanssonille.

Lue myös:

Veikkausliigassa toiset valmentajapotkut – TPS erotti päävalmentajansa Tommi Pikkaraisen

Manageriuransa aloittavan Jonatan Johanssonin uudella seuralla on pitkä historia suomalaisten kanssa – Huuhkajat-legenda kertoo, miten oli itsekin päätyä seuraan pelaamaan

Jonatan Johansson sai manageripestin Skotlannista – palaa seuraan, josta valmennusura alkoi

Suomalainen apuvalmentaja sai väistyä, kun Liverpoolin legenda toi omat miehensä taloon – Jonatan Johansson tähyilee nyt päävalmentajan pestejä

Liverpool-legenda Gerrard Rangersin peräsimeen kesällä – Jonatan Johanssonin asema epäselvä

Rangers erotti päävalmentajansa nöyryyttävän paikallispelin jälkeen – Jonatan Johansson jakaa valmennusvastuun loppukauden ajan