Daniel Ståhl ei ole enää kiekonheiton maailmanlistan valtias – tuntemattomalta kolumbialaiselta näyttävä ennätysparannus

Kolumbialainen kiekonheittäjä Mauricio Ortega avasi kesäkautensa vahvasti Portugalissa.

urheilu
Mauricio Ortega, Lontoon kiekkokarsinnassa v. 2017
Mauricio OrtegaGetty Images

Maanantaina Euroopan mantereelle saapunut kolumbialainen Mauricio Ortega, 25, osoitti oivaa yleisurheiluvirettä heitettyään torstaina Portugalin Lovelhessa Etelä-Amerikan uuden kiekonheiton maanosaennätyksen 70,29. (siirryt toiseen palveluun)

Hän oli nakannut edellisen ennätyksensä - 67,03, - samassa paikassa helmikuun 29. päivä tänä vuonna juuri ennen koronaviruspandemiaa.

Ortega oli jo 20-vuotiaana, viisi vuotta sitten liki 65 metrin heittäjä, mutta ennätysparannus oli ollut ennen tätä varsin maltillista. Vuoden 2017 Lontoon MM-kilpailuissa ja vuoden 2019 Dohan MM-kilpailuissa hänen urakkansa katkesi karsintoihin, joissa hän pystyi 62,97:ään (16:s) ja 61,92:een (20:s).

Ortega ponnahti samalla maailmantilastossa kauden ykköseksi suistaen 70,25 heittäneen, ruotsalaistähti Daniel Ståhlin listakakkoseksi.

Lovelhe vaikuttaa olevan kiekonheittäjien todellinen ihannepaikka tuulien suhteen, sillä Ortegan harjoituskaveri, Ecuadorin Juan Caicedo kohensi torstain kilpailussa omaa ennätystään yli kuudella metrillä 63,31:stä 69,60:een. Hän on nyt maailmanlistan neljäs heti Jamaikan Fedrick Dacresin (69.67) jälkeen.

Koronarajoituksin piinaama ja sotkema yleisurheilukausi ei ole liiemmin näkynyt miesten kiekonheiton tämän vuoden tasossa. Kahdeksan kiekkokarpaasia on pystynyt jo tässä vaiheessa yli 68 metriin. Edellisen kerran sama nähtiin Lontoon olympiavuonna 2012.

Lue myös

Kolumbian ylpeys -lento laskeutui Madridiin – koronaviruspandemia keskeytti matkustuksen, mutta maan hallitus lennätti Tourin voittajan ja yli sata urheilijaa Eurooppaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat