Suora

  • Elävä arkisto esittää

Expressen: Ruotsin liigaseurat kiinnostuneita Huuhkaja-kapteeni Tim Sparvista

Ruotsin Allsvenskan saattaa kutsua Tanskan taakseen jättänyttä Tim Sparvia.

jalkapallo
Tim Sparv Midtjylland ystävyysottelussa toukokuussa 2020
Tim Sparv pelasi kuusi kautta tanskalaisessa Midtjyllandissa. Getty Images

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparv kertoi ruotsalaislehti Expressenin haastattelussa, että uran seuraava etappi saattaa löytyä Ruotsin pääsarjasta Allsvenskanista.

– Minulla ei ole mitään Ruotsia ja Allsvenskania vastaan. Se on ehdottomasti mielenkiintoinen (vaihtoehto), Sparv sanoi lehdelle.

Huuhkaja-kapteenin mukaan jotkut Allsvenskan-joukkueet ovat ottaneet häneen jo yhteyttä. Sparv ei kuitenkaan paljastanut joukkueita.

Sparv edusti kuuden viime kauden ajan tanskalaisseura Midtjyllandia, jossa hän voitti kolme Tanskan mestaruutta. Midtjylland kertoi tiistaina, että Sparv jättää seuran.

Tanskan ja Ruotsin liigoja pidetään yleisesti melko tasaväkisinä sarjoina. Sparv kertoi seuraavansa Allsvenskania aika ajoin, muttei osannut tehdä tarkkaa arviota liigan tasosta.

Sparv sanoi, että ensi kesälle siirretyt EM-kisat vaikuttavat myös hänen seuravalintaansa. Suomen miesten arvokisadebyytti on Huuhkaja-kapteenille suuri motivaation lähde.

– EM-kisapaikka on asia, joka motivoi minua joka päivä. Ei pidä olettaa, että olen mukana joukkueessa vain siksi, että olen nyt kapteeni. Aion tehdä kaikkeni, jotta olen valmistautunut kisoihin niin hyvin kuin mahdollista.

Pohjanmaalta kotoisin oleva Sparv, 33, on edustanut urallaan Southamptonia, Halmstadia, VPS:ää, Groningenia, Greuther Fürthia ja Midtjyllandia.

Lue myös:

Tim Sparv lähtee FC Midtjyllandista kuuden vuoden jälkeen – jatko Euroopassa silti todennäköinen

Kuuden vuoden menestysjakso toi Tim Sparville pokaaleita ja ikimuistoisen maalin Englannissa: nyt hän haluaa kokea jotain uutta – "Hyvä juttu myös maajoukkueelle"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat