Suora

  • Elävä arkisto esittää

Ensimmäinen haamurajan alitus satasella tänä vuonna – olympiavoittaja Shaunae Miller-Uibo tykitti itsensä myös harvinaiseen triplakerhoon

Bahamalainen 400 metrin olympiavoittaja paransi 100 metrin ennätystään Yhdysvalloissa.

urheilu
Shaunae Miller-Uibo 03102019
Shaunae Miller-Uibo juoksi Dohan MM-kisoissa 400 metrillä hopealle. Voiton tuolloin vei Bahrainin Salwa Eid Naser.Getty Images

Shaunae Miller-Uibo alitti perjantaina ensimmäisenä naisena kuluvalla kaudella 11 sekunnin haamurajan sadalla metrillä. Miller-Uibo pyyhälsi Floridassa juostussa kilpailussa pikamatkan aikaan 10,98, mikä on myös naisen uusi ennätys.

Perjantainen juoksu on myös ensimmäinen kerta, kun Miller-Uibo juoksi urallaan alle 11 sekunnin. Ennätysparannus on huima, sillä vuosina 2016 ja 2017 juostu entinen ennätys oli 11,19.

Ennen Miller-Uiboa kauden kärkikaika oli Jamaikan Shelly-Ann Fraser-Prycella (11,00).

Miller-Uibo tunnetaan paremmin 200 ja 400 metriltä. Eniten menestystä on siunaantunut täydellä ratakieroksella, jolla bahamalainen nappasi olympiakultaa 2016 sekä MM-hopeaa 2015 ja 2019.

Miller-Uibon satasen ennätys on sikäli merkittävä juoksu, että sen myötä hänestä tuli vasta yleisurheiluhistorian neljäs nainen, joka on juossut sata metriä alle 11 sekunnin (ennätys 10,98), 200 metriä alle 22 sekunnin (ennätys 21,74) ja 400 metriä alle 49 sekunnin (ennätys 48,37).

Häntä aiemmin kyseiset rajapyykit ovat rikkoneet vain 400 metrin ME-nainen, Saksan Marita Koch, sekä Ranskan Marie-José Pérec ja Yhdysvaltojen Valerie Brisco-Hooks, jotka ovat kumpikin napanneet eri matkoilta yhteensä kolme olympiakultaa.

Lue myös:

Urheilupomo Mika Lehtimäki olisi sallivampi urheilijoiden mielenilmaisuille – yleisurheilurajojen "jäädyttäminen" oli hassua

SUL:n puheenjohtaja Sami Itani ei saanut tahtoaan läpi - "Tässä tilanteessa maaottelua ei tulisi järjestää"

Päätös Suomi–Ruotsi-maaottelun järjestämisestä lykkääntyi – taustalla tunteikasta keskustelua: "Oli hyvin värikäs kokous"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat