"Jäi fiilis, että pystyisi heittämään vähän pidemmälle" – Krista Tervo paransi moukarin SE-lukemiaan uudelle metriluvulle!

Somerolla heitettiin kaikkien aikojen kovin suomalaisnaisten moukarikilpailu Suomessa. 17-vuotias Silja Kosonen oli myös hurjassa vireessä ja rikkoi 70 metriä.

Krista Tervon Suomen ennätys kirjataan nyt lukemiin 72,12. Kuva: Vesa Pöppönen/AOP

Moukarinheittäjä Krista Tervo on parantanut jo toistamiseen tänä kesänä naisten moukarin Suomen ennätystä. Tervo heitti lauantaina Somerolla tuloksen 72,12 ja paransi kesäkuista ennätystään 19 sentillä.

22-vuotiaan Tervon SE-tulos syntyi neljännellä heittokierroksella. Tervon tulos on tämän vuoden maailman rankinglistalla seitsemänneksi paras.

– Olen kyllä tyytyväinen, että pääsi pidemmille metreille. Oli pari kisaa, joista jäi nälkäiseksi eikä ollut ihan tyytyväinen, Tervo sanoi kisan jälkeen.

– Ennätysheitto oli rento ja teknisesti tosi hyvä, mutta loppu olisi voinut olla pikkaisen terävämpi. Eli vähän kun saisi tehoja vielä sinne loppuun lisää.

Someron moukaririnki näyttää sopivan Tervolle hyvin, sillä Tervo heitti myös edellisen SE-heittonsa samassa paikassa.

– Someron rinki on kyllä siitä hyvä, että vaikka se olisi vähän märkä, se pitää silti tosi hyvin. Sen puolesta ei ollut mitään ongelmaa, ihan sama vaikka vähän satelikin, hän viittasi lauantain kisan olosuhteisiin.

Kaivattuja tehoja Tervo sanoo lähtevänsä hakemaan harjoitusten kautta.

– Nyt alkaa treenijakso Kalevan kisoihin asti. Siellä heitän seuraavan kerran. Sinne koitetaan luoda kovempaa kuntoa, että saisi heittoon ne pari lisänapsua.

– Vielä jäi vähän sellainen fiilis, että pystyisi heittämään vähän pidemmälle.

Krista Tervo ja Silja Kosonen olivat huippuvireessä Somerolla. Kuva: Johanna Witka

SE-nainen kehui myös Someron kilpailun kovaa tasoa ja Silja Kososelta saamaansa kiritystä.

Joulukuussa 18 vuotta täyttävä Kosonen heitti ennätyksensä 71,34, joka on Suomen naisten kaikkien aikojen toiseksi paras tulos. Kosonen teki samalla 19-vuotiaiden sekä 22-vuotiaiden Suomen ennätykset. Kososen ennätys ennen lauantaita oli 67,99, jonka hän heitti niin ikään Somerolla.

Kosonen on 19-vuotiaissa tämän vuoden maailman rankinglistan ykkönen.

– Odottelin 68–69 metrin heittoa, mutta yli 70 metriä oli täydellinen yllätys, Kosonen sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Kosonen on saanut otteisiinsa kosolti varmuutta, sillä hän on heittänyt tällä kaudella viidessä kilpailussa yli 67 metriä.

– Varmaan se on sitä, että olen pikkuhiljaa tottunut tuohon neljän kilon moukariin ja saanut nopeutta sen kanssa heittämiseen ja se rupeaa tuntumaan omalta välineeltä. Tuo tulos oli silti yllätys.

Artikkelia muokattu kello 14.45: lisätty Krista Tervon kommentit ja muokattu otsikkoa.

Artikkelia muokattu kello 14.55: lisätty Silja Kososen kommentit.

Artikkelia muokattu kello 16.47: lisätty alaotsikkoon sana suomalaisnaisten.

Lue myös: