Hurja moukaripäivä Somerolla! Aaron Kangas ennätyksellään maailmantilastossa kolmanneksi

Aaron Kangas nousi moukarin miesten maailmantilastossa kolmannelle sijalle.

Aaron Kangas lennätti lekansa lukemiin 77,82 (kuva aiemmalta kesältä). Kuva: SUL / Anssi Mäkinen

Suomalaiset moukarinheittäjät vertyivät huimiin tuloksiin lauantaina Somerolla. Aaron Kangas heitti ennätyksensä 77,82 ja kohensi aiempia ennätyslukemiaan lähes metrillä. Samalla syntyi kauden kotimainen kärkitulos.

23-vuotiaan Kankaan kesän aiempikin ennätys syntyi Somerolla, kun leka lensi 77,09. Tuore ennätys nostaa Kankaan maailmantilastossa kolmannelle sijalle. Edellä ovat unkarilainen Bence Halasz (78,86) ja Puolan Wojcieh Nowicki (78,52).

– Kahden ja puolen viikon treenipaussi teki hyvää. Sitä edelsi aika tiivis kisatahti. Treeneissä löytyi tekniikkaankin vähän uutta. Käytin heitossa vähän syvempiä polvikulmia ja tuntui, että sain heiton loppuun siitä lisää virtaa, Kangas kertaili Urheiluliiton tiedotteessa.

Kangas oli heittänyt edellisen ennätyksensäkin (77,09) Someron ringistä.

– Tänne on kiva tulla heittämään. Rinki on Suomen paras. Kari Pihkainen on hionut niin hyvin, että vaikka tuossa verryttelyssä rinki oli vielä kostea, se oli silti pitävä. Yleensä nopeat ringit ovat sellaisia, että niissä liukastelee, kun ne kostuvat. Tuossa saat huoletta päästää menemään.

Henri Liipola heitti kakkoseksi tuloksella 74,92, joka uupuu noin puoli metriä hänen ennätyksestään. Liipolan mukaan tekniikka on alkanut taas löytyä, ja se näkyy tuloksissa. Sarjan teknisesti parhaassa heitossa oli hänen mukaansa jo melkein kaikki kohdallaan.

– Aika paljon on ollut metrejä jemmassa. Hartiat pitää saada heitossa mahdollisimman rennoksi. Nyt olen taas oppinut miten se tehdään. Se näkyy heti heiton mitassa, kun saa moukarin kiertämään oikealle radalle, eikä vedä sitä sieltä pois, Liipola sanoi tiedotteessa.

Jo aiemmin lauantaina Somerolla heitettiin kaikkien aikojen kovin naisten moukarikilpailu Suomessa. Krista Tervo heitti Suomen ennätyksen 72,12 ja 17-vuotias Silja Kosonen ennätyksensä 71,34.

Päivitetty kello 16.00: Aaron Kangas maailmantilaston kolmannelle sijalle.

Päivitetty kello 16.35: Lisätty Kankaan ja Liipolan kommentit.

Lue myös: