Luvassa suurten tunteiden ilta – Englannin Valioliigan päätöskierroksella huimat panokset

Englannin Valioliigassa riittää jännitettävää vielä sunnuntain päätöskierroksella.

Leicesterin Jamie Vardy on kiinni Englannin Valioliigan maalikuninkuudessa. Kuva: AOP

Norwichin hyökkääjän Teemu Pukin maali Liverpoolin verkkoon jalkapallon Englannin Valioliigan kauden avausottelussa on enää pelkkä muisto, kun historian pisin kausi päättyy sunnuntaina.

50 viikon aikana selvisi vain kaksi asiaa: Liverpool palasi 30 vuoden tauon jälkeen mestariksi ja Norwichin visiitti pääsarjassa jäi kauden mittaiseksi.

Sunnuntain päätöskierroksella katseet kääntyvät Leicesteriin, jossa kotijoukkue isännöi Manchester Unitedia. Leicester (62 pistettä) oli parhaimmillaan 14 pistettä ManUa edellä, mutta ennen päätöskierrosta vaaka on kääntynyt pisteellä ManUn (63p) eduksi. Ottelun voittaja varmistaa paikan ensi kauden Mestarien liigaan, joka voi menestyksestä riippuen olla jopa 115 miljoonan euron arvoinen.

– Jos meille olisi tarjottu tätä mahdollisuutta ennen kautta, niin olisimme ottaneet sen. 100-prosenttisen varmasti. Tämä on kuin cup-finaali meille, Leicesterin maalivahti Kasper Schmeichel sanoi seuran verkkosivuilla.

Kolmas Mestarien liigaan halajava joukkue on Chelsea (63p), jolla on roolinsa myös Eurooppa-liigan paikkojen jakamisessa. Chelsea kohtaa sunnuntaina Wolverhamptonin (59p), joka puolustaa viimeiseen europaikkaan oikeuttavaa kuudetta sijaa. Wolvesista pisteen päässä vaanii Tottenham (58p), joka kohtaa vieraissa Crystal Palacen.

Uran tärkein ottelu

Sarjan häntäpäässä Bournemouthin (31p) viisikautinen Valioliiga-taival on sunnuntaina katkolla. Mikäli Aston Villa (34p) ja Watford (34p) häviävät, nousisi Bournemouth vielä voitolla Evertonista turvaan.

– Seuraava peli on kaikkien uran suurin, Bournemouthin luotsi Eddie Howe tiivisti.

Ennen päätöskierrosta viimeisellä säilyjän paikalla on tiistaina Arsenalin 1-0 voittanut Aston Villa, jonka maaliero on yhden maalin Watfordia parempi.

– Viikon tulokset olivat meille suotuisia ja olemme putoamisviivan päällä. Tärkeintä on olla viivan yläpuolella myös sunnuntaina, Aston Villan valmentaja Dean Smith sanoi.

Valioliigan kymmenen ottelun päätöskierros pelataan sunnuntaina Suomen aikaa kello 18 alkaen.

Lue myös: