Hyppää sisältöön

Cristiano Ronaldo omisti mestaruuden erityisesti koronapandemiasta kärsineille: "Tämä ei ollut helppoa"

Torinolaiset voittivat myöhäisillan ottelussa Sampdorian 2-0.

Juventus juhli uhdeksättä perättäistä mestaruutta. Kuva: Getty Images

Juventus varmisti myöhään sunnuntaina yhdeksännen perättäisen Serie A:n mestaruuden, kun se voitti Sampdorian 2–0 tyhjälle katsomolle pelatussa ottelussa.

Juventuksen sankariksi nousi 1–0-osuman viimeistellyt Cristiano Ronaldo, jolle maali oli kymmenes osuma koronavirusrajoitusten aiheuttaman tauon jälkeen.

Ronaldo omisti voiton erityisesti koronapandemista kärsineille.

– Tämä on omistettu kaikille Juventuksen faneille, erityisesti niille, jotka ovat kärsineet ja kärsivät pandemiasta, joka on yllättänyt meidät kaikki kaatamalla maailman, 35-vuotias portugalilainen kirjoitti Instagramiin uutistoimisto AFP:n mukaan.

– Tämä ei ollut helppoa! Teidän rohkeutenne, asenteenne ja päättäväisyytenne olivat voima, jota tarvitsimme.

Italian Serie A:ta on jäljellä vielä kaksi kierrosta. Juventuksen perässä on Inter, joka ei pysty enää kuromaan joukkueiden välistä eroa. Tuoreet mestarit ovat milanolaisia seitsemän pistettä edellä. Aivan Interin perässä ovat Atalanta ja Lazio. Joukkueiden ja Interin välillä on vain yhden pisteen ero.

Juventus on nyt voittanut yhteensä 36 kertaa Serie A:n mestaruuden. BBC:n mukaan 36 mestaruutta on ennätys Euroopan viidessä pääsarjassa (Englanti, Espanja, Saksa, Italia ja Ranska). Ronaldon entisellä joukkueella, espanjalaisella Real Madridilla on mestaruuksia kaksi vähemmän.

Lue myös:

Juventus kohenteli ennätystään – "Vanhalle Rouvalle" jo 9:s perättäinen maan jalkapallomestaruus

Napolin ja AC Milanin kohtaaminen päättyi tasapeliin – katso Serie A:n viimeisimmät tulokset ja otteluraportit

Ronaldon rankkarimaalit auttoivat Juventuksen mestaruuden kynnykselle – Atalantan päävalmentaja kritisoi rangaistuspotkuja värikkäästi