Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Aviopari katoaa

Ingvild Flugstad Östberg oli juuri toipunut murtumasta, kun jalka napsahti uudestaan – kuntoutus kestää maajoukkuelääkärin mukaan kuukausia

Norjalaishiihtäjä mursi kantapäänsä maaliskuun alussa, ja liian raskas kuorma treenikentillä johti uuteen rasitusvammaan kesällä.

hiihto
Ingvild Flugstad Östberg tammikuu 2020
Ingvild Flugstad Östbergin kuntouttaminen kestää "muutamia kuukausia".Getty Images

Norjalaishiihtäjä Ingvild Flugstad Östbergin vammakierre jatkuu. Östberg hyppäsi maaliskuussa alas korokkeelta ja mursi kantapäänsä, mikä päätti norjalaisen kauden. Toipuminen oli ennättänyt kesällä jo hyvään vauhtiin, mutta nyt jalassa on jälleen uusi murtuma.

Maaliskuun alussa murtunut jalka piti Östbergin pitkään sivussa harjoituksista. Kesäkuun lopulla pitkään odotettu paluu kuitenkin onnistui, kun hän pääsi harjoittelemaan yhdessä maajoukkueen kanssa.

Pian kuntoutuminen otti takapakkia. Norjan hiihtomaajoukkueen lääkärin Öystein Andersenin mukaan Östberg kärsii rasitusvammasta.

– Tällaisia vammoja tulee, kun kuntouttamisen ja harjoittelun suhde ei ole tasapainossa. Hän on ollut kuntoutusvaiheessa, ja kun harjoituskuorma on kasvanut jälleen, loukkaantumisriski on kasvanut, Andersen sanoo Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle (siirryt toiseen palveluun).

Östbergin kuntoutuminen oli ennen uutta vammaa hyvässä vauhdissa, siitäkin huolimatta, että Andersenin mukaan Östberg kärsi pienistä vammoista myös ennen maaliskuista jalan murtumaa. Andersen ei kuitenkaan halua tarkkaan arvioida, miten pitkään Östberg joutuu olemaan poissa harjoituksista.

– Ingvild on tehnyt vaihtoehtoisia harjoitteita, mitkä eivät ole maastohiihtäjälle optimaalisia. Periaatteessa hän on sivussa yhtä kauan kuin oli edellisen vamman jälkeen eli parisen kuukautta, lääkäri arvioi.

Östberg kuvailee tilannetta epätoivoiseksi

Andersenin mukaan vamma tarkoittaa, että harjoitussuunnitelmia täytyy siirtää myöhempään syksyyn, sillä kuntoutusvaihe ottaa aikansa. Optimaalinen kuormittaminen ei ole harjoituksissa hänen mukaansa mahdollista ainakaan muutamaan kuukauteen.

Norjan hiihtoliiton tiedotteessa Östberg sanoo olevansa epätoivoinen.

– Tämä on tosi tylsää ja teen kaikkeni selvitäkseni tästä. Aikojen saatossa harjoittelun, levon ja ravinnon suhde ei ole ollut optimaalinen, Östberg sanoo.

Myös viime kauden alussa Östbergillä oli terveysongelmia. Tuolloin hän joutui vetäytymään kauden alun kisoista, ja syyksi ilmoitettiin juuri levon, harjoittelun ja ravinnon epäsuhta.

– Meillä on vielä aikaa kuntoutua vammasta. Ja kun olemme valmiita, on valmentajien vastuulla saada hänet hyvään kuntoon. Uskon, että he pystyvät siihen, lääkäri summasi.

Lue myös:

Ingvild Flugstad Östbergillä murtuma jalassa – kausi ohi

Hiihtomaailman kuuma puheenaihe on saanut suomalaislääkärin mielestä väärät mittasuhteet – avaa järjestelmää, joka esti tähtien kilpailemisen: "Ihmiset eivät täysin ymmärrä, mistä on kyse"

Koronavirus kurittaa Norjan hiihtoliittoa miljoonilla ja sponsorimenetykset saattavat tulla kalliiksi – "Se olisi katastrofaalista norjalaiselle hiihdolle"

"Muu maailma tulee aika lailla perässä" – Norjalaisten ylivoima hiihtoladulla häkellyttää, mutta maajoukkueen päävalmentaja ei lupaile lähiaikoina helpotusta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat