Lentopallomaajoukkueen Sauli Sinkkosen ura jatkuu Virossa – halusi jättää viime kauden ongelmat taakseen

Sauli Sinkkonen ei ollut tyytyväinen viime kauden joukkueensa toimintaan Romaniassa.

lentopallo
Sauli Sinkkonen
Sauli Sinkkonen uskoo Viron pääsarjan kärkijoukkueiden olevan samalla tasolla kuin Suomen Mestaruusliigan kärkijoukkueetkin.Lehtikuva / Jussi Nukari

Suomen lentopallomaajoukkueen keskitorjuja Sauli Sinkkonen pelaa ensi kaudella Virossa. Saaremaa VK ilmoitti sopimuksesta maanantaina. Sinkkonen, 30, pelasi viime kaudella Romaniassa ACS Volei Zalaun riveissä ja sitä ennen Akaa Volleyssä. Hän on urallaan pelannut myös Ranskassa ja Belgiassa.

Sinkkonen kertoi uuden seuransa Facebook-sivuilla (siirryt toiseen palveluun), että viime kausi oli hänelle haastava. Sarjassa neljänneksi sijoittuneessa joukkueessa oli kaikenlaista ongelmaa, joten nyt hän halusi pelata seurassa, jossa kaikki toimii ja hän pystyisi keskittymään vain lentopallon pelaamiseen.

– Kuulin, että Saaremaalla aukeaa paikka, joten otin pari puhelua Viron maajoukkuekavereille. He sanoivat, että siellä hoidetaan kaikki ammattimaisesti. Sen jälkeen oli helppo työ viedä sopimusneuvottelut loppuun, Sinkkonen kertoi seuran haastattelussa.

Suomalaisia miespelaajia on nähty Viron pääsarjassa aikaisemminkin, viimeisimpänä Jan Helenius Tarton joukkueessa kaudella 2018–2019. Toni Kankaanpää ja Petteri Laurila edustivat samaa joukkuetta 2000-luvun alkupuolella.

– Kulttuuri on samanlainen, tykätään treenata kovaa. On hieno lähteä sinne ensi kaudeksi haastamaan, Sinkkonen sanoi ja uskoi Viron pääsarjan kärkijoukkueiden olevan aika lailla samalla tasolla kuin Suomen Mestaruussarjan kärkijoukkueetkin.

Saaremaa VK voitti kaudella 2017–2018 Viron mestaruuden, cupin sekä Baltian liigan mestaruuden. Toissa kaudella joukkue oli kolmas ja tämä kausi peruttiin koronaviruspandemian takia.

Kokenut maajoukkuepelaaja haluaa auttaa uutta joukkuettaan jälleen mitalipeleihin ja nauttii siitä, että saa taistella peliajasta.

– Tasainen taistelu pelipaikoista vie joukkuetta eteenpäin. Mitään ei saa ilmaiseksi, vaan aina saa taistella. Se on parasta tässä lajissa, Sinkkonen vakuutti.

Lue myös:

Maajoukkueen suomalaistähtiä uhkaa työttömyys – agentti kertoo likaiseksi muuttuneesta sopimuspelistä: "Tämä on tosi omituista aikaa"

Lentopallomaajoukkueen Sauli Sinkkonen siirtyy Romaniaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat