1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. taitoluistelu

Taitoluistelun edellinen Suomen arvokisamitalisti Viveca Lindfors lopettaa kilpauransa – selkä ei kestä huipputason harjoittelua

Viveca Lindfors on kärsinyt pitkään selkävaivoista.

Viveca Lindforsin taitoluistelu-ura alkoi jo vuonna 2004. Kuva: AOP

Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiin taitoluistelijoihin kuuluva Viveca Lindfors lopettaa uransa. 21-vuotiaan Lindforsin arvokkain saavutus on vuoden 2019 Minskin EM-kisojen pronssimitali.

Juuri Minskin EM-kisoissa Lindfors luisteli ennätyspisteensä 194,40 ja lyhytohjelman ennätyspisteet 65,61. Vapaaohjelman enätyspisteensä 129,50 hän luisteli kotiyleisön edessä Finlandia Trophyssa vuonna 2018. MM-tasolla Espoon Jäätaitureita seuratasolla edustanut Lindfors oli parhaimmillaan 16:s vuonna 2018.

Virpi Horttanan valmennettaviin kuulunut Lindfors tunnettiin etenkin taitavana hyppääjänä, mutta hän kärsi uransa viimeiset vuodet selkävaivoista.

– Olen päättänyt lopettaa urani taitoluistelijana. Pitkän kuntouttamisjakson ja monen täysipainoiseen harjoitteluun palaamisen yrityksen jälkeen on todettava, että en enää saa selkää siihen kuntoon, että se kestäisi kansainvälisellä huipputasolla vaadittavaa harjoittelua, Lindfors totesi Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

– Päätökseen vaikutti myös opiskelupaikan saaminen Turun yliopistosta. Kaikki olosuhteet huomioon ottaen uran päättäminen ja opintoihin keskittyminen on minulle tässä vaiheessa järkevin vaihtoehto.

Lue myös:

Hiljaiseloa pitäneen Viveca Lindforsin selkävaivat ovat vihdoin ohi – tuore ylioppilas haluaa jälleen Euroopan kärkeen

Pronssia tuli! Viveca Lindfors taituroi Suomen takaisin mitalikantaan EM-taitoluistelussa – katso upea vapaaohjelma

Viidennen arvokisamitalin ottanut suomalaisvalmentaja yllättyi Viveca Lindforsin EM-pronssista: ”En uskaltanut toivoa tätä”