Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin

HJK-vahvistuksen kausi päättyi leikkauspöydälle ennen ensimmäistäkään peliä, seura ei etsi korvaajaa – myös sarjakärki TiPS menetti kapteeninsa ja maalikuningattarensa

Kaylee Dao ei ehtinyt pelata yhtään peliä Kansallisessa liigassa. TiPSin Roosa Ariyon kausi päättyi akillesjännevammaan.

Kansallinen liiga
Roosa Ariyo ja Vilma Oksanen 04072020
TiPSin Roosa Ariyon kausi päättyi akillesjännevammaan. Vesa Moilanen / Lehtikuva

Kansallisen liigan hallitseva mestari HJK menetti yhdysvaltalaisvahvistuksensa Kaylee Daonennen kuin hyökkääjän kausi ehti edes alkaa. Daon kausi päättyi leikkaushoitoa vaativaan polvivammaan.

– Kayleella meni harjoituksissa polvi ja kausi on ohi. Odottelemme tarkempaa diagnoosia ja tarkempia toimenpiteitä, HJK:n päävalmentaja Jonne Kunnas kertoi Yle Urheilulle puhelimitse.

Dao ja Klubin toinen yhdysvaltalaisvahvistus Kristina O'Donnell pääsivät Suomeen vihdoin kesäkuun lopulla. Prosessia Kunnas kuvailee pitkäksi.

– Manageri teki ison työn selvittelyn kanssa. Lopulta lupa tuli, kun he olivat tänne töihin ammattiurheilijoina tulossa.

Keväällä Klubin kanssa sopimuksen tehnyt Dao ehti jo piipahtaa Helsingissä ennen koronaviruspandemian puhkeamista, mutta matkusti takaisin kotiin Yhdysvaltoihin ennen matkustusrajoitusten voimaantuloa.

Ensimmäiset pari viikkoa kaksikko vietti Suomessa karanteenissa. Karanteenijakson he harjoittelivat joukkueen ohjelman mukaan omatoimisesti, jonka jälkeen he liittyivät mukaan joukkueharjoituksiin. Dao loukkaantui kuitenkin jo toisella harjoitusviikolla.

Daolla oli sopimus tästä kaudesta. Hän ei ole vielä matkustanut takaisin Yhdysvaltoihin.

Kunnaksen mukaan HJK ei etsi aktiivisesti hyökkääjää Daon tilalle.

– Totta kai se oli takaisku suunnitelmiin, miten olemme joukkuetta rakentaneet. Odotukset hänen suuntaansa olivat korkeat. Samaan aikaan meillä on useampi hyökkääjä, joihin meillä on täysi luotto. Heidän avullaan pystymme luomaan maaleja ja maalipaikkoja. Ei tässä sen isompaa paniikkia missään tapauksessa ole. Luotamme rosteriin, joka meillä on, Kunnas päättää.

Myös TiPSin kapteenin kausi ohi

Kansallista liigaa seitsemän kierroksen jälkeen johtava Tikkurilan Palloseura koki niin ikään ison menetyksen, kun kapteeni Roosa Ariyon kausi päättyi akillesjännevammaan.

Yhdysvalloista Suomeen viime kaudeksi palannut Ariyo oli sarjan maalipörssissä toisena kuudella osumallaan. Kauden viimeiseksi jäänessä ottelussaan JyPKiä vastaan hän iski hattutempun.

Lue myös:

Ilves armoton vieras TPS:lle – sarjajumbolle kuudes peräkkäinen tappio Kansallisessa liigassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat