Suora

  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 5. osakilpailu, Hell RX
  • Urheiluruutu

Suomen tennisässä Henri Kontinen on nauttinut pakkolomasta, mutta kaipaa takaisin kisoihin – jatkuuko kausi jo kuukauden päästä?

Mahdollinen nelinpelipari Tokion olympialaisissa Henri Kontinen – Harri Heliövaara esiintyi suomalaisyleisölle tiistaina. Yhdysvaltain avointen pitäisi alkaa kuukauden päästä New Yorkissa.

urheilu
Henri Kontinen/Harri Heliövaara
Katso video klikkaamalla kuvaa! Kuvaus ja editointi: Kimmo Hiltunen, toimittajana Jussi Jäkälä.

Henri Kontinen ja Harri Heliövaara kaatoivat tiistaina Hangossa pelatussa näytösottelussa lajilegendat Jarkko Niemisen ja Magnus Larssonin. Jos kaikki menee suunnitellusti, Heliövaara ja Kontinen ovat ensi kesänä elokuussa Tokiossa, eivätkä Hangossa.

Kontinen, 30, on tällä hetkellä nelinpelin maailmanlistalla 30:s. Käytännössä häneltä vaaditaan nousu takaisin kymmenen joukkoon, mikäli Suomelle irtoaisi nelinpelipaikka vuoden 2021 olympialaisiin.

Kontinen ei olympialaisista jutellut Hangossa, mutta entinen maailmanlistan ykkönen oli aiemmin kertonut, ettei ota mitään stressiä Tokion kisapaikasta.

Sen sijaan sijalla 139 nelinpelirankingissa olevasta Harri Heliövaarasta aisti, että kaikki askelmerkit on asetettu olympialaisiin pääsemiseen.

– Teen joka päivä hommia sen eteen, että pääsisin Tokion olympialaisiin vuonna 2021. Minulla on selkeä tavoite – nelinpelissä, vahvisti 31-vuotias Heliövaara.

Tampereella turnausvoiton kaksinpelissä sunnuntaina saavuttanut Heliövaara vahvisti, että ensisijainen tie Tokioon vie nimenomaan Henri Kontisen mahdollisen menestymisen kautta.

– Kontisen Henri on nelinpelissä maamme ykkösmies ja teen parhaani, että olisin heti kakkosena ja "Henkan" parina olympialaisissa.

– Henkalla on potentiaalia palata kympin joukkoon. Se toki vaatii menestystä isoissa turnauksissa ja jo yksikin voitto niissä nostaisi asemia melkoisesti. Minusta se on täysin realistinen vaihtoehto. Henkka on näyttänyt aiemminkin pärjäävänsä isoissa kisoissa, muistutti Heliövaara.

Toinen vaihtoehto olympialaisiin pääsemiseen on molempien nelinpelipelaajien yhteisranking. Tähän vaikuttaa oleellisesti myös maakiintiöt ja muiden pelaajien rankingit.

– Henri tulee pysymään rankingissa luultavasti aika korkealla. Jos olen sadan joukossa nelinpelissä, se pitäisi todennäköisesti riittää. Sitten on vielä mahdollisesti takaporttina joitain maanosapaikkoja, ynnäili Heliövaara.

Poikkeusaika maistunut Kontiselle

Kuukauden päästä ohjelmassa pitäisi olla tenniksen yhdysvaltain avoimet, joka pelataan New Yorkissa.

– En osaa sanoa, milloin tosipelit ovat edessä. Mennään terveys edellä. Toivottavasti siellä ovat viisaammat tahot päättämässä, toteutuuko turnaus, Kontinen sanoi.

Helmikuun 28. päivä Kontinen ja hänen nykyinen nelinpelin vakioparinsa, Saksan Jan-Lennard Struff etenivät Dubain ATP-tennisturnauksen nelinpelin välieriin.

– Struffin kanssa on vaihdettu vain kuulumisia, ei muuta poikkeusaikana. Meidän homma painottuu aika lailla kilpailuissa treenaamiseen.

– Uskon, että yleisesti jatketaan siitä, mihin jäimme koronatauon alkaessa. Toivottavasti hommat palaavat pian normaaliksi, mutta on tässä ollut tärkeämpiäkin asioita kuin urheilu.

Kontinen on treenannut koko ajan, mutta tästä eteenpäin alkaa entistä kovempi harjoittelu, kun pelit lähestyvät.

– Korona-aikana olen lähinnä nauttinut kesästä ja ottanut huilia, kun koko muun ajan olen aina painanut samalla, tiukalla kalenterilla.

Tenniskausi alkamassa – ehkä

Tenniskausi on ollut tauolla maaliskuun puolivälistä lähtien. Kauden on määrä jatkua elokuussa, mutta koronatilanne ehti jo peruuttaa muun muassa miesten ammattilaistenniskiertueen paluukilpailuksi kaavaillun Washingtonin ATP-turnauksen. Se oli tarkoitus pelata 13. elokuuta alkaen.

Kilpailukalenterissa on nyt ensimmäisenä Cincinnatin ATP Masters 1000 -turnaus, joka on ohjelmassa poikkeuksellisesti New Yorkissa 22.–28. elokuuta. Heti sen perään New Yorkissa olisi tarkoitus pelata Yhdysvaltain avoimet, jotka alkaisivat 31. elokuuta.

Syyskuussa alkaa keväältä siirtynyt massakenttäkausi, joka huipentuu syys–lokakuun vaihteen Ranskan avoimiin. Tavallisesti Ranskan avoimet pelataan touko–kesäkuun vaihteessa.

Lue myös:

Väkevässä kesävireessä oleva Kulikova jälleen ykkönen Tampereella

Kiinaan suunnitellut ammattilaistennisturnaukset on peruttu koronatilanteen vuoksi

Serena Williamsin puolen vuoden pelitauko päättyy Kentuckyssa

Dominic Thiem yritti selittää tenniksen koronaholtittomuutta: "Novak eikä kukaan muu ole tehnyt rikosta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat