1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Maajoukkuekoripallo

Katso tallenne: Susijengi kohtaa Viron Espoossa

Suomi ja Viro kohtaavat tuplamaaotteluissa. Keskiviikon ottelun voi katsoa kuvaa klikkaamalla.

Susijengi, kuvituskuva
Katso lähetystä kuvaa klikkaamalla.

Miesten koripallomaajoukkue kohtaa Viron tänään keskiviikkona Espoossa ja huomenna torstaina Lohjalla. Yle näyttää molemmat maaottelut TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann marssittaa otteluihin varsin nuoren joukkueen, sillä 14 pelaajan joukkueen keski-ikä on vain 22,3 vuotta ja mukana on viisi miesten maajoukkueen ensikertalaista (Daniel Dolenc, Tuukka Jaakkola, Lassi Nikkarinen, Remu Raitanen ja Touko Tainamo).

– Nyt on minuutteja ja vastuuta luvassa pelaajille, joiden A-maaottelukokemus on toistaiseksi ollut vähäisempää. Viro peittosi vastikään omassa kotiturnauksessaan Liettuan ja Latvian, joten tiedossa on aivan ensiluokkainen haaste nuorille miehillemme, Dettmann sanoi.

Myös Viron maajoukkuetta ensimmäistä kauttaan valmentava Jukka Toijala tuo maaotteluihin tulevaisuuden nimiä. Toijala uskoo, että Viro on tekemässä 2020-luvun aikana vahvaa nousua sekä Baltiassa että Euroopassa.

– Pyrimme aktiivisuuteen kentällä, joskaan emme superaggressiivisuuteen. Pyrimme käyttämään koko kentän aluetta molemmissa päissä ja samalla tukeutumaan oman materiaalimme ja pelaajatyyppimme vahvuuksiin, että saisimme parhaat pelaajamme tuntemaan kentällä olonsa kotoisaksi ja toteuttamaan itseään, Toijala kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Toijalan mukaan Viron joukkueesta kannattaa seurata etenkin 19-vuotiasta Kerr Kriisaa, 21-vuotiasta Sander Raiesteä, 20-vuotiasta Henri Drelliä ja 29-vuotiasta Siim-Sander Veneä.

Lue myös:

Susijengi kohtaa Viron viiden ensikertalaisen voimin

Susijengin runkopelaajat ovat reilusti päälle kolmekymppisiä – maajoukkueen nuoret lupaukset kertovat, miten kokeneet tähdet syrjäytetään

Maajoukkuekoripalloa Ylen kanavilla – Susijengi ja Viro kohtaavat tuplamaaotteluissa heinäkuun lopulla