Maratonin ja kävelyn olympiakarsintaikkuna aukeaa jo syyskuussa

Kansainvälinen yleisurheiluliitto (WA) on päättänyt aikaistaa maratonin ja kävelyiden olympiakarsinnan avaamista usealla kuukaudella.

yleisurheilu
Kävely, kuvituskuva
Getty Images

Koronaviruspandemia siirsi Tokion olympialaisia ja vaikutti kisojen karsintoihin. Yleisurheilussa kansainvälinen liitto (WA) “jäädytti” olympialaisten rankingsysteemin huhtikuusta marraskuun loppuun, mutta nyt liitto on päättänyt (siirryt toiseen palveluun)aikaistaa maratonin ja kävelyiden olympiakarsinnan avaamista.

WA on huolissaan näiden lajien karsintakilpailujen vähyydestä, koska massatapahtumat ovat monessa maassa yhä kiellettyjä, joten kävelijöiden ja maratoonareiden tuloksia hyväksytään jo 1. syyskuuta alkaen. Olympiakarsinta päättyy 31. toukokuuta 2021.

– Suurin osa merkittävistä maratoneista on jo peruttu tai siirretty, ja pandemian takia on vaikea on vaikea ennustaa, voidaanko näitä vuoden alkuun siirrettyjä kisoja järjestää, WA:n puheenjohtaja Sebastian Coe sanoi.

– Maratoonareiden ja kävelijöiden kaltaiset kestävyysurheilijat voivat tehdä vain rajallisen määrän huippusuorituksia vuodessa ja nykyinen tilanne vähentää todellakin heidän karsintaikkunaa ilman tätä muutosta.

WA:n tiedotteen mukaan muun muassa Lontoossa juostaan lokakuussa maraton, joka voisi olla karsintakisa. Myös Abu Dhabin maratonista saattaa tulla karsintakisa. Liitossa odotetaan myös, että syys-marraskuussa järjestetään ainakin kaksi kovatasoista kävelykilpailua.

Lue myös:

Urheilupomo Mika Lehtimäki olisi sallivampi urheilijoiden mielenilmaisuille – yleisurheilurajojen "jäädyttäminen" oli hassua

Yleisurheilupomo helpottui, kun olympialaisia päätettiin lykätä: "Halusimme urheilijat nopeasti pois henkisestä myllerryksestä"

Kinnusen lonkkavaiva operoitiin – Tokion olympialaiset 2021 yhä tavoitteena

Urheilijat halusivat keskeyttää olympiakarsinnat, suomalainen yleisurheilupomo olisi venyttänyt päätöstä – "Emme halua patistaa urheilijoita kilpailemaan"

Tokion olympiarajoja ei voi rikkoa yleisurheilussa ensi kaudella

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat