Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Naisten maailmanlistan ykkönen ei osallistu Yhdysvaltain avoimeen tennisturnaukseen

Ashleigh Barty ei halua ottaa riskiä koronaviruksen kanssa.

tennis
Ashleigh Barty Doha 2020
Ashleigh Barty jättää Yhdysvaltain avoimet väliin.Imago Sportfotodienst / AOP

Tenniksen naisten maailmanlistan ykkönen australialainen Ashleigh Barty vetäytyy Yhdysvaltain avoimesta mestaruusturnauksesta, joka on tarkoitus kisata New Yorkissa 31. elokuuta alkaen. Turnaus on ensimmäinen Grand Slam -turnaus koronaviruksen aiheuttaman pitkän tauon jälkeen, mutta Barty jättää osallistumatta nimenomaan koronaviruksen pelon vuoksi.

– Tiimini ja minä olemme päättäneet, että emme matkusta Yhdysvaltoihin tämän vuoden Western & Southern Openiin ja US Openiin, Barty kertoi tiedotteessaan.

– Rakastan molempia tapahtumia, joten tämä oli vaikea päätös. Mutta siellä on yhä merkittäviä koronavirusriskejä ja minusta ei ole mukavaa asettaa tiimiäni ja itseäni siihen asemaan, Barty viittasi riskeihin.

Vuoden toistaiseksi ainoassa pelatussa Grand Slam -turnauksessa Australian avoimissa Barty, 24, eteni välieriin. Tammikuun jälkeen ei ole pelattu yhtään Grand Slam -turnausta. Wimbledon peruttiin tältä vuodelta, ja Ranskan avoimet pelataan vasta syksyllä. Viime vuonna Barty voitti Ranskan avointen naisten kaksinpelin.

Lue myös:

Kommentti: Tennismaailma nolasi itsensä totaalisesti Balkanin sekoilulla – tähtipelaajien käsittämättömät bilevideot kertovat synkästä välinpitämättömyydestä

Kritisoidun tennisturnauksen järjestänyt Novak Djokovic sairastui itse koronavirukseen

Suomen tennisässä Henri Kontinen on nauttinut pakkolomasta, mutta kaipaa takaisin kisoihin – jatkuuko kausi jo kuukauden päästä?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat