1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. koripallo

Remu Raitanen heitti hurjat pisteet Susijengi-debyytissään – kulkeeko Viroa vastaan tänäänkin? "Varmaan faijalta joitain vinkkejä pitää ottaa"

Suomen miesten koripallomaajoukkue kohtaa Viron uusintaottelussa tänään.

Raitanen säkitti viidestä kolmen pisteen heitostaan neljä sisään. Kuva: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Susijengi kaatoi nuorella joukkueella keskiviikon harjoitusottelussa Viron lukemin 97–76 (48–29). Maajoukkueen kokoonpanoon oli nostettu viisi ensikertalaista, joista yksi oli ottelun sytyttäjä ja pistenikkari Remu Raitanen, 23.

– Täytyy olla rehellinen ja myöntää, että vähän jännitti ennen peliä. Ihan hyvinhän se meni, pelattiin hyvää Susijengi-korista ja pelattiin joukkueena, Raitanen kertoi ottelun jälkeen Yle Urheilulle.

Susijengi heilutti sukkaa Tapiolan urheiluhallissa olan takaa. Kokoonpanon kaikki 12 pelaaja pääsivät pisteille, mutta korkeimman pistasaldon tykitti Raitanen, joka nakutti 15 pistettä ja upotti viidestä kolmen pisteen heitostaan neljä. Maajoukkuedebyyttipisteet hätyyttelivät jo Mikko Koiviston lukemia. Koivisto kirjautti vuonna 2008 Liettuaa vastaan omassa maajoukkueen ensiesiintymisessään 17 pistettä.

Raitanen itse kommentoi omaa suoritustaan parketilla vaatimattomasti.

– Kiitän joukkuekavereita siitä, että he pistivät minulle vapaisiin paikkoihin, joista sain hyvin heitettyä sisään.

Edelliset neljä kautta Raitanen on pelannut Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa. 206-senttinen Raitanen näkee, että eurooppalaisessa koripallossa puhalletaan joukkueena enemmän yhteen hiileen.

– NCAA on vähän yksilöpainoitteisempi ja siellä on enemmän yksi vastaan yksi -pelaamista. Täällä (Euroopassa) on enemmän joukkuekoripalloa ja pallo liikkuu paremmin.

Raitanen on koripalloilija toisessa sukupolvessa. Isä Jari Raitanen pelasi aikanaan menestyksekkään uran SM-sarjassa ja myöhemmin vyölle kertyi myös 76 ottelua maajoukkueessa.

Remun mukaan isältä voi ottaa muutaman neuvon vastaan ennen illan uusintaottelua Viroa vastaan.

– Varmaan faijalta joitakin vinkkejä pitää ottaa, mutta pidetään samanalainen energia eikä väsähdetä niin ihan hyvin menee, Raitanen päättää nauraen.

Suomi kohtaa Viron uudestaan klo 19.00. Yle TV2 näyttää Lohjan Kisakalliossa käytävän ottelun suorana.

Lue myös:

Susijengi peittosi selkeästi Viron maaottelussa Espoossa

Susijengi kohtaa Viron viiden ensikertalaisen voimin

Eksoottinen ja harvinaislaatuinen sopimus varmistui – Susijengin laituri Erik Murphy siirtyy Japaniin

Susijengin runkopelaajat ovat reilusti päälle kolmekymppisiä – maajoukkueen nuoret lupaukset kertovat, miten kokeneet tähdet syrjäytetään