Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 4. osakilpailu, Iowa

Tokion olympialaisten toimitusjohtaja Muto väläytti yleisömäärän rajaamista: "Meidän täytyy rakentaa ympäristö, missä ihmiset tuntevat olonsa turvalliseksi"

Muton mukaan keskusteluja kisojen perumisesta tai lykkäämisestä ei ole käyty.

Tokion olympialaiset 2020
Toshiro Muto
Yleisömäärien rajaaminen olympialaisiin on mahdollista. Toshiro Muto kuvattuna tiedotustilaisuudessa maaliskuussa. AOP

Tokion kesäolympialaisten toimitusjohtaja Toshiro Muton mukaan kisojen yleisömäärää saatetaan rajata tartuntojen leviämisen estämiseksi. Olympialaiset piti järjestää tänä vuonna heinä-elokuun taitteessa, mutta koronaviruksen vuoksi ne lykättiin ensi vuoteen.

Kisojen pitäisi alkaa ensi vuonna 23. heinäkuuta, mutta globaalin pandemian pitäisi olla tuolloin jo kurissa niin, että kisat voidaan järjestää.

Muto kertoi suunnitelmista BBC:lle ja alleviivasi, että keskusteluja perumisesta ja uudesta lykkäämisestä ei ole käyty.

– Kaikkien tulisi keskittyä siihen, että tapahtuma järjestetään ensi vuonna. Olemme samalla sivulla, Muto sanoi.

Hänen mukaan Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) johtaja Thomas Bach ei ole tutkinut vaihtoehtoa siitä, että kisat käytäisiin tyhjien katsomoiden edessä. Bach on kuitenkin myöntänyt, että normaalia pienemmät yleisömäärät ovat mahdollisia.

– Hän voi ajatella rajoitettua määrää katsojia ottaen täysin huomioon sosiaalisen etäisyyden, Muto sanoi.

– Meidän täytyy rakentaa ympäristö, missä ihmiset tuntevat olonsa turvalliseksi. Urheilijat ja KOK-perhe voivat vaatia testausta ennen ja jälkeen Japaniin saapumisen, ja tarvitsemme vahvan lääketieteellisen järjestelmän majoitus- ja kuljetussuunnitelman ympärille, Muto jatkoi.

Tällä hetkellä Japani estää maahan saapumisen yli sadasta maasta, jotta koronavirus saataisiin kuriin. Muton mukaan on turhan optimistista ajatella, että kaikki rajoitukset olisivat vuoden päästä poissa. Kisajärjestäjän on sen sijaan mietittävä uusia tapoja tapahtuman toteuttamiseen.

Lue myös:

Tokion olympialaisten järjestäjät ovat huolissaan, vaikka kisoja jo lykättiin vuodella: "Kukaan ei pysty sanomaan, saadaanko tilanne kuriin"

Olympiajärjestäjät erittäin huolissaan koronaviruksesta – "Viruksen leviäminen voi kaataa kylmää vettä kisahurmoksen päälle"

Tokion olympialaisten järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Mori löi karun faktan pöydälle – ilman rokotetta kisoja ei tule

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat