1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Formula 1

Räikkösen kokenut F1-pomo ymmällään ongelmista: “Tietysti Kimi ei ole lainkaan iloinen”

Beat Zehnder myöntää Alfa Romeon karun tilanteen.

Beat Zehnder on toiminut pitkään Alfa Romeon johdossa. Kuva: Dan Mullan/Getty Images

Alfa Romeolla ja sitä ennen Sauberilla pitkään F1-tiimin johtoportaassa managerina toiminut Beat Zehnder on Blick-lehden haastattelussa (siirryt toiseen palveluun)avanut tallin vaikeaa kauden alkua. Toistaiseksi Alfa Romeo on kerännyt vain kaksi pistettä. Siitä vastasi Antonio Giovinazzi ensimmäisessä kisassa Itävallassa. Kimi Räikkösen pistesarake näyttää neljän kisan jälkeen yhä nollaa.

– Huomasimme, että tänä vuonna kokonaispakettimme ei ole sitä, mitä olemme toivoneet. Meidän täytyy nyt työskennellä kovempaa kuin kilpakumppanimme. Meidän edelliset suoritukset etenkin Unkarin GP:ssä eivät ole hyväksyttäviä, kokenut F1-pomo Zehnder sanoo.

Edellisessä kisassa Unkarissa Kimi Räikkönen joutui pitkällä F1-urallaan starttaamaan ensimmäistä kertaa viimeisestä lähtöruudusta.

– Kimi on kilpailija. Hän tekee töitä yhtä kovaa kuin ennenkin. Tietysti Kimi ei ole lainkaan iloinen lähtiessään viimeisestä ruudusta. Mutta kukaan tiimissäkään ei ole iloinen. Haluamme kehittyä niin nopeasti kuin on mahdollista, Zehnder sanoo.

Ferrarin voimanlähteillä ajavat F1-tallit ovat olleet alkukaudesta heikkoja. Niihin kuuluu myös Alfa Romeo. Zehnderiltä kysyttiin, johtuvatko ongelmat heikosta Ferrarin moottorista.

– Kyse on kokonaisuudesta. Emme ymmärrä sitä, miksi erot ovat niin suuret aika-ajojen ja kisojen välillä. Emme saa autosta irti yhdelle nopealle kierrokselle, mutta Giovinazzilla oli 11. nopein ja Kimillä 12. nopein kierros itse kisassa Unkarissa. Pystyimme ajamaan hyvin keskikastin tiimejä vastaan jopa kuluneilla renkailla. Sama juttu oli Itävallassa. Analysoimme intensiivisesti tarkasti, miksi asia on niin, Zehnder toteaa.

Lue lisää:

Räikkönen oli sateella pulassa – renkaat eivät lämmenneet Hungaroringillä sopiviksi

Haasin riskiratkaisu ajoi Räikkösen poikkeukselliseen virheeseen ja jätti suomalaisen pisteittä – kommentoi MTV:lle viikonloppua: "Katastrofi"

Kimi Räikkösen pistejahdin turmeli hänet Ferrarilla korvannut superlahjakkuus – asiantuntija piti tuhoisaa virhettä amatöörimäisenä: “Saakin olla nolona"

Formulapomot taipuivat koronan edessä – Yhdysvaltojen, Meksikon, Brasilian ja Kanadan GP-kisat peruttu

Kalle Rovanperä on ainutlaatuisen F1-simulaattorin testikuljettaja – aitoa vastaavan ajokokemuksen tarkoitus on auttaa nuoret formula-uralle