1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Formula 1

Formula ykkösten kyseenalainen ennätysmies Racing Pointille korvaamaan koronavirukseen sairastunutta Sergio Pereziä

Nico Hülkenberg jäi ilman työpaikkaa viime kauden päätteeksi, mutta kokenut saksalaiskuski pääsee nyt tuurauskeikalle.

Nico Hülkenberg pääsee jälleen jahtaamaan puuttuvaa palkintokorokepaikkaa. Kuva: Getty Images

Saksalaiskuljettaja Nico Hülkenberg korvaa koronaviruksen saaneen meksikolaisen Sergio Perezin Racing Pointilla tulevana viikonloppuna formula ykkösten Englannin osakilpailussa Silverstonessa. Viime vuodet Renaultilla ajanut Hülkenberg, 32, jäi ilman tallipaikkaa viime kauden päätteeksi, mutta pääsee nyt takaisin kuninkuusluokkaan ainakin yhden osakilpailun ajaksi.

"Checo" Perez on tällä hetkellä karanteenissa terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesti, ja myös kaikki Perezin kanssa tekemisissä olleet henkilöt ovat karanteenissa.

Hülkenbergillä on hallussaan sarjan kyseenalainen ennätys, sillä hän on ajanut eniten osakilpailuja, peräti 177, ilman yhtään paikkaa palkintokorokkeella. Neljänneksi hän on sijoittunut kolme kertaa.

Vuonna 2010 Williamsilla F1-luokassa debytoineelle saksalaiselle Racing Point on tuttu talli, sillä hän ajoi sen edeltäjän Force Indian riveissä kausilla 2011–2012 ja 2014–2016. Vuonna 2013 Hülkenberg nähtiin Sauberin ja kausina 2017–2019 Renaultin ratissa.

Racing Point on ollut sarjan piristysruiske, sillä kuudentena MM-pisteissä oleva Perez on kerännyt 22 ja toinen kuljettaja, kahdeksantena oleva kanadalainen Lance Stroll 18 pistettä.

Formula ykköset ajavat Silverstonessa tulevan viikonlopun lisäksi myös ensi viikolla.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Lue myös:

Kommentti: Kritisoitu yllättäjä on parhaita asioita, mitä F1-sarjalle on tapahtunut hetkeen – protestoivan autojätin onkin syytä olla huolissaan

F1-kuljettaja Sergio Perezillä koronavirustartunta

Monzan F1-kilpailu ajetaan ilman yleisöä

Räikkösen kokenut F1-pomo ymmällään ongelmista: “Tietysti Kimi ei ole lainkaan iloinen”