Suora

  • Jyskälä - 70 vuotta rallin historiaa
  • Urheiluruutu
  • Mikael Kock oli 30 sekunnin päässä kuolemasta - nyt urheilu on hänelle uusi sydämenasia
  • Urheiluruutu

Ruotsin liigakonkari vahvistamaan Jukurien hyökkäystä: "Kymmenen osuman maalipyssy on kaivettava naftaliinista"

Hyökkääjä Joachim Rohdin on tahkonnut jo lähes 500 ottelua Ruotsin kiekkoliigassa.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Joachim Rohdin.
Joachim Rohdin siirtyy Mikkeliin.AOP

Ruotsalaishyökkääjä Joachim Rohdin vahvistaa Mikkelin Jukurien hyökkäystä tulevalla SM-liigakaudella. 28-vuotias Rohdin on pelannut jo 11 kautta ja 479 ottelua länsinaapurin kiekkoliigassa SHL:ssa. Hän voitti Brynäsin riveissä mestaruuden keväällä 2012.

Brynäsin lisäksi oikealta laukova Rohdin on pelannut pääsarjaa Timrån, Linköpingin, Färjestadin sekä Karlskronan riveissä. Piste-ennätys 24 (9+15) on Karlskronasta kaudelta 2017–2018.

– Pelkkä työteliäisyys ei riitä, vaan odotamme myös tehoja. Keväällä tavatessamme totesimme yhdessä, että Jukurit tarvitsee työmiehen lisäksi myös maaleja. Kymmenen osuman maalipyssy on siis kaivettava naftaliinista, urheilujohtaja Jukka Holtari sanoo tiedotteessa.

Rohdin lähtee ensimmäiseen kauteensa ulkomailla innolla.

– Sen mitä olen liigapelejä nähnyt ja kuullut pelaajien kokemuksia, uskon, että sarjan pelityyli sopii minulle. Tuon mukanani hyvää kahden suunnan peliä ja toivottavasti myös niitä pisteitä, Rohdin toteaa.

Tapparalle paluumuuttaja sekä Brynäsin ruotsalaispakki

Tappara saa puolustukseensa tutun miehen, kun puolustaja Blake Parlett, 31, palaa vuoden sopimuksella Tampereelle. Parlett pelasi vuoden 2017 mestarijoukkueessa ja teki tuolloin pudotuspeleissä viisi maalia sekä antoi kolme maalisyöttöä.

Tapparasta lähtönsä jälkeen Parlett on pelannut DEL-liigaa Eisbären Berlinissä ja EHC Münchenissa sekä KHL:ää Kunlun Red Starissa.

Kirvesrintoihin liittyy myös ruotsalaispuolustaja Eric Norin, 28. Norinin kaksi edellistä kautta kuluivat Ruotsin SHL:ssä Brynäsissä.

Menneellä kaudella Norin pelasi Brynäsissä 51 ottelua, joissa puolustaja nakutti tehot 2+9=11. Norinin sopimus Tapparan kanssa kattaa ensi kauden, mutta se sisältää myös koeajan.

Artikkelia muokattu 14.49: lisätty tieto Tapparan uusista pelaajasopimuksista.

Lue myös:

Antti Törmäsellä todettiin syöpä – edessä kuuden kuukauden mittainen hoitojakso

Nashvillen suomalaismaalivahdit nollasivat Dallasin NHL:n harjoitusottelussa – "Meillä on kaksi maalivahtia, jotka pystyvät auttamaan meitä voittoon"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat