Suora

  • Urheiluruutu

TPS-valmentaja Jonatan Johanssonin koronakaranteenista sanasota tärkeän jumbotaiston alla, Veikkausliiga-pomo: "Olisi selkeämpää, jos hän ei olisi paikalla"

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa sanoo Yle Urheilulle, ettei TPS tee mitään väärää lennättäessään Jonatan Johanssonin Rovaniemelle omaehtoisesta koronakaranteenista huolimatta.

Veikkausliiga
Jonatan Johansson, FC TPS:n valmentaja
Jonatan Johansson on valmistanut tällä viikolla uutta seuraansa TPS:aa ensimmäiseen otteluun. Tiina Pirilä / TPS

Veikkausliigan lauantainen jumbokamppailu Rovaniemen ja Turun Palloseurojen välillä on saanut kierroksia jo etukäteen, sillä TPS:n tuore päävalmentaja Jonatan Johansson matkustaa paikalle joukkueen mukana lentokoneella omaehtoisesta koronakaranteenista huolimatta.

2+1-vuotisen sopimuksen turkulaisten kanssa allekirjoittanut maajoukkuelegenda saapui Suomeen viime viikolla, ja hänen koronatestinsä osoittautui negatiiviseksi.

Korona-alueelta, kuten Isosta-Britanniasta, saapuvat joutuvat kahden viikon omaehtoiseen karanteeniin, mutta karanteenissakin voi tehdä töitä ja matkustaa THL:n suositusten mukaisesti. Lisäksi vaikka testi olisi saapumishetkellä negatiivinen, testattava voi tulla tartuttavaksi sen jälkeen kahden viikon ajan.

Johansson kertoo Yle Urheilulle viettäneensä aikaa lähinnä Kupittaan harjoituskentän vieressä sijaitsevassa toimistossa.

– Olen ollut siellä yksin, syönyt yksin ja tullut vain vetämään treenit sekä palaverit kentälle. Se oli meille ihan ehdoton asia, että seuraamme kaikki suositukset, mitä valtiolta on tullut.

RoPS:n toimitusjohtaja Risto Niva ihmetteli Johanssonin saapumista Rovaniemelle torstaina Lapin Kansassa (siirryt toiseen palveluun). Joukkoliikennevälineiden käyttöä tulisi välttää karanteenin aikana, ja Nivan mukaan ohjeet eivät ole tasapuolisia.

– Johanssonilla ei ole mitään asiaa stadionin sisätiloihin. Hän tulee korona-alueelta ja minusta on outoa, että hän ylipäätään tulee peliin. Korona-alueelta tulleilta pelaajilta on edellytetty täydellistä karanteenia. Säännöt eivät ole tasapuolisia, Niva totesi lehdelle.

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa ei allekirjoita väitettä siitä, että Johanssonilla olisi eri säännöt kuin muilla.

– Ei ole mitään erivapauksia tai erityistä lupaa. Suosituksemme tulevat suoraan THL:n suosituksista, ja omaehtoisuus ei kiellä työn tekemistä ja reissaamista, eikä ole mitään, millä voisi estää tai kieltää henkilöä näin toimimasta, Marjamaa muistuttaa Yle Urheilulle.

– Varmasti olisi kuitenkin selkeämpää, jos hän ei olisi pelipaikalla. Silloin koko asiasta ei tarvitsisi keskustella.

Jonatan Johansson, FC TPS:n valmentaja
Johansson on valmentanut viimeksi Skotlannin ykkösdivisioonassa Greenock Mortonissa.Tiina Pirilä / TPS

Pihalla koko pelin

TPS:n väliaikainen toimitusjohtaja Janne Kytölä sanoo Ilta-Sanomille (siirryt toiseen palveluun), että Johansson on ulkona koko ottelutapahtuman ajan.

– Meillä on muitakin valmentajia kuin "Tintti". Kaikki asiat on mietitty, Kytölä kertoi IS:lle.

– Olemme menneet valtiovallan säädösten mukaan. Työssä käyvä ihminen saa harjoittaa ammattiaan. Noudatamme myös lääkärin antamia ohjeita. Pelaajat ottavat kontakteja, mutta valmentaja noudattaa turvavälejä.

Marjamaa toteaa myös, ettei pelaajien ja valmentajien vertaaminen keskenään ole täysin ongelmatonta.

– Pelaajien kohdalla on eri asia, kun he ovat fyysisessä kontaktissa muiden kanssa. Valmentajien ei välttämättä tarvitse olla lähikontaktissa lainkaan.

– Miten minä olen tämän koronan ymmärtänyt, ihmisten vältteleminen ja etäisyyden pitäminen on tärkein asia. Ulkoilma on hyvä asia suhteessa sisätiloihin, ja ulkona ihmisten vältteleminen on sallittua, Marjamaa toteaa kysymykseen Rovaniemen ottelutapahtuman järjestelyistä.

Kipakka keskustelu ottelun alla kertoo myös siitä, kuinka tärkeä ottelu molemmille on edessä. Sarjanousija TPS on hävinnyt kaikki viisi otteluaan, ja rovaniemeläisilläkin pisteitä on viidestä ottelusta vain kaksi. RoPS–TPS käynnistyy lauantaina muiden otteluiden tapaan kello 17, ja sitä voi seurata Yle Puheen Urheilukierroksella kello 16.30 alkaen.

Lue myös:

Huuhkajalegenda Jonatan Johansson nimettiin TPS:n ruoriin – Suomeen saapuvalla valmentajalla edessä omaehtoinen karanteeni

Kuopion Palloseuran Ilmari Niskanen valittu Veikkausliigan kuukauden pelaajaksi

Suomi-futiksen suurlupaus oli jo kokenut kovia, kun hänellä diagnosoitiin aivokasvain – Ilmari Niskasen ensireaktio sairaalassa kertoo paljon siitä, miksi hän on nyt huipulla

Jälkihien asiantuntijat puivat Veikkausliigan valmentajapotkuja: "Tullut selvästi läpi, ettei ilmapiiri ollut kovin hyvä"

FC Lahden hyökkääjälupaus harhautti ja joutui vuoden alussa sairaalaan – verkko heilui Veikkausliigassa jo heinäkuussa: "Korona oli pelastukseni"

Veikkausliigassa toiset valmentajapotkut – TPS erotti päävalmentajansa Tommi Pikkaraisen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat