Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin

Golfin kohupelaaja tankkaa 2000 kilokalorin aamiaisia ja uskoo mahdottomaan: "Tavoitteeni on elää 140-vuotiaaksi"

Avauslyönneistään tunnettu Bryson DeChambeau uskoo elävänsä todella pitkään.

golf
Bryson DeChambeau
Bryson DeChambeau on ollut golfkesän puhutuin pelaaja.Getty Images

Golfin maailmanlistalla seitsemäntenä olevaa Bryson DeChambeauta luonnehditaan lajin tiedemieheksi. Koronatauon jälkeen pelikentille huomiota herättävän lihaksikkaana palannut DeChambeau on kohahduttanut lähes 400-metrisillä avauslyönneillään.

Yhdysvaltalaispelaaja on pyhittänyt elämänsä täysin harjoittelulle. Koronatauon aikana yli yhdeksän kiloa massaa kerännyt DeChambeau avasi GQ Magazinen (siirryt toiseen palveluun) haastattelussa avoimesti harjoittelunsa ja ruokavalionsa saloja.

– Harjoittelen joka ainoa päivä. Olen huomannut, että kehoni sietokyky putoaa, kun pidän taukoa harjoittelusta. Minulle harjoittelu on myös palautumiskeino, joka kertoo keholleni, minkälaisia voimia pitää tuottaa. Säännöllinen liikkuminen pitää minut valppaana kehoni suhteen ja voin korjata ongelmat nopeasti.

Suurista harjoittelumääristä huolimatta DeChambeau ei usko fysioterapian tai hieronnan hyötyihin.

– Aina kun olen kokeillut esimerkiksi syväkudoshierontaa, olen tuntenut oloni vain huonommaksi, DeChambeau kertoo.

DeChambeaun päivät käynnistyvät tuhdeilla, jopa 2000 kilokalorin aamiaisilla. Hän kertoo syövänsä joka aamu neljästä viiteen kananmunaa, viisi tai kuusi nakkia tai pekonisiivua, kaksi leipää kermajuustolla sekä rypälehilloa. Kokonaisuuden hän kruunaa kahdella proteiinijuomalla.

Treenipäivät venyvät usein pitkälle alkuiltaan, joten seuraavan kerran DeChambeau syö vasta illallista. Päivän mittaan hän kertoo syövänsä välipalaa tai proteiinijuomia.

– Illalliseni koostuu hiilihydraateista ja proteiineista. En syö paljoa vihanneksia, koska en ole kokenut saavani niistä hyötyä.

DeChambeaulla on tiedemiehen vikaa myös golfkentän ulkopuolella, sillä hän kertoi haastattelussa tavoittelevansa jotain vielä toistaiseksi mahdotonta tieteen avulla.

– Tavoitteeni on elää 130- tai 140-vuotiaaksi. Uskon todella, että se on mahdollista nykyajan teknologian avulla. Uskon, että joku tekee sen mahdolliseksi seuraavien 30-40 vuoden aikana. Haluan ihmisten olevan parempia ja menestyvän, DeChambeau sanoi.

Juttua päivitetty kello 20.10: Korjattu otsikkoon kalorit kilokaloreiksi.

Lue myös:

Golfin tiedemies palasi koronatauolta huomiota herättävän lihaksikkaana: kohta hän lyö palloa jo liiankin pitkälle – "Jossain vaiheessa pitää tulla stoppi"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat