Neziri on valmis panemaan ennätyksensä romukoppaan, Korte starttaa Kuortaneella SE-murskajaiset mielessään – "Olen tosi pettynyt, jos se ei mene"

Nooralotta Neziri on juossut ennätysaikojaan Kuortaneella aiemminkin. Annimari Korte on onnistunut tekemään harjoitusjaksolla parhaita treenejään.

yleisurheilu
Nooralotta Neziri ja Annimari Korte
Nooralotta Neziri (vas.) ja Annimari Korte haluavat molemmat parantaa ennätyksiään Kuortaneella. Tomi Hänninen

Annimari Korte on pitänyt naisten pika-aitojen valtikkaa käsissään viime aikoina, mutta kotimaan kentiltä löytyy hänelle yhä kovaa vastusta.

Korte kellotti tämän kesän kotimaan kärkiajan 12,76 heinäkuun alussa Jyväskylässä. Aika on ainoastaan neljä sadasosaa heikompi kuin hänen viime kesänä juoksema Suomen ennätysaikansa, ja Korte on maailman kärkituloksissa tällä hetkellä kakkosena.

Nooralotta Nezirikin on juossut lähelle ennätysaikaansa 12,81, sillä samaisessa Jyväskylän kisassa hän pysäytti kellot aikaan 12,84. Tämä on maailmanlistan tämän hetken nelosaika.

Odotukset ovat syystäkin korkealla, kun kaksikko starttaa lauantaina Kuortaneen GP-kisassa. Paikkakunnalle on ennustettu lämmintä ja puolipilvistä, joten myös olosuhteet ovat otolliset kunnon ajoille.

– Pikajuoksija tykkää aina lämmöstä. Kun on lämmin, niin silloin pitää olla onnellinen, Neziri naurahti Yle Urheilun haastattelussa.

Kortteella parhaita treenejä koskaan

Korte ja Neziri ovat kohdanneet tällä kaudella kilparadoilla kolme kertaa. Kaikkina kertoina Korte on vienyt voiton, mutta siinä missä Neziri kilpaili viime viikolla Tampereella, Korte keskittyi harjoitteluun.

– Pidin kahden viikon treenijakson. Treenaaminen oli minulle tosi vaikeaa alkukesästä, enkä saanut hirveän monta hyvää treeniä. Nyt minun oli saatava enemmän lepoa ja laadukkaita treenejä, Korte selvitti Yle Urheilulle ja hehkutti:

– Jokaisessa jutussa, jonka tein, sain suunnilleen parhaita treenejä, mitä olen koskaan tehnyt. Olen tosi tyytyväinen tähän treenijaksoon.

Annimari Korte ja Nooralotta Neziri
Annimari Korte (vas.) on ollut tämän kesän ykkönen kotimaassa naisten pika-aidoissa. Nooralotta Neziri on tilastokakkonen.Tomi Hänninen

Myös Neziri on harjoitellut jonkin verran viime päivinä, sillä hän aikoo pitää vasta Kuortaneen kisan jälkeen herkistelyjakson Kalevan kisoja varten.

– Treenit ovat menneet hyvin. Sitä kautta uskon, että tämä kisakin menee hyvin, vaikka en ole vielä sitä “arvokisavalmistelua” tehnyt, Neziri sanoi.

Valmiina ennätysjahtiin

Korte on aikoinaan käynyt Kuortaneella parin vuoden ajan lukiota, joten paikkakunnan kenttä on hänelle tuttu. Helsinkiläinen ei kuitenkaan suostu ottamaan itselleen kotikenttäetua, vaan muistutti Nezirin juosseen Kuortaneella jopa häntä paremmin.

Neziri myöntääkin, että hänellä on varsin hyviä muistoja Kuortaneelta.

– Ehkä parhaimpana muistona on se, kun olen juossut täällä ensimmäisen kerran alle 13 sekunnin. Sitä ennen ei kukaan suomalaisnainen ollut juossut alle 13 sekunnin, Neziri sanoi ja viittasi vuoden 2014 kisaan, jolloin hän juoksi alkuerässä ajan 12,98.

Kaksi vuotta myöhemmin Neziri juoksi tämän hetkisen ennätyksensä 12,81 jälleen Kuortaneella. Ennätystahtia hän haluaa pitää myös lauantaina

– Minun ehdoton tavoitteeni on juosta oma ennätys. Siitä edellisestä on nyt jo sen verran aikaa, ja olen juossut niin lähelle koko ajan, että nyt on aika panna ennätys romukoppaan!

Myös Korte haluaa parantaa Kuortaneella ennätystään, mutta se tarkoittaisi samalla uuden Suomen ennätyksen kirjaamista.

– Olen tosi pettynyt, jos se ei mene. Olen juossut tosi lähelle jo silloin, kun on ollut vaikeaa ja nyt kaikki on sujunut hyvin. Sen takia odotan, että se (Suomen ennätysaika) pitäisi mennä ihan reilustikin, jos vain onnistut vähänkään, Korte vakuutti.

Kuortaneen kilpailua voi seurata lauantaina TV2:sta ja Yle Areenasta kello 17.30 alkaen.

Lue myös:

Saksan keihästähti Johannes Vetter on tällä hetkellä mieluummin Kuortaneella kuin Tokiossa – käden lihasvamma saattaa estää täysitehoisen heittämisen

Suomeen tulevat ruotsalaiset yleisurheilutähdet käyvät koronavirustesteissä: "Se on melkoista"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat