Racing Pointin pikatuuraaja Hülkenbergillä piti kiirettä Silverstonen F1-kisan alla: "Aika hullu ja villi vuorokausi"

Nico Hülkenberg joutui tekemään nopeita liikkeitä ehtiäkseen ajoissa Silverstonen F1-kisaan tuuraamaan Sergio Pereziä.

Formula 1
Nico Hülkenberg Racing Pointin väreissä harjoituksissa.
Racing Pointin väreissä ainakin tänä viikonloppuna ajava Nico Hülkenberg oli hyvässä vauhdissa perjantain harjoituksissa.Clive Mason / Getty Images

Koronavirukseen sairastunutta Sergio Pereziä tänä viikonloppuna Racing Pointin F1-tallissa tuuraava saksalaiskuski Nico Hülkenberg joutui tekemään nopeita peliliikkeitä ehtiäkseen Silverstonen kisapaikalle ajoissa.

Viime kauden jälkeen ilman tallipaikkaa jäänut Hülkenberg oli torstaina matkalla alkuperäisen suunnitelmansa mukaisesti Nürburgringille testaamaan tulevaa GT-sarjan kilpailua varten, mutta suunnitelmiin tuli äkillinen muutos, kun Racing Pointin romanialaispomo Otmar Szafnauer soitti.

– Sain puhelun joskus puoli viideltä iltapäivällä, lensin Kölnistä Birminghamiin illaksi, minulle tehtiin koronavirustesti ja sopivaa penkkiä aamukahteen. Aamulla kahdeksalta ajoin noin tunnin verran simulaattoria. Yö jäi lyhyeksi, mutta on tämä kaikki sen arvoista, Hülkenberg totesi Autosportille (siirryt toiseen palveluun).

Perjantaiaamuna oli edelleen epäselvää, saako Hülkenberg ajaa. FIA:n luvat järjestyivät, ja kun myös toinen koronavirustesti osoittautui negatiiviseksi, Hülkenberg ehti kuin ehtikin ajoissa perjantain harjoituksiin Silverstoneen.

– Loistotyötä tiimiltä, sillä he saivat minut mahdutettua autoon vieläpä aika mukavastikin. Edellinen vuorokausi on ollut aika erikoinen, villi ja hullu.

Hän ajoi ensimmäisessä sessiossa yhdeksänneksi ja toisessa seitsemänneksi. Eroa kärkiajan kellottaneeseen tallikaveriin Lance Strolliin tuli kuusi kymmenystä. 50 kierrosta formula ykkösessä helteisessä säässä nopealla radalla oli pitkän tauon jälkeen rankka kokemus 32-vuotiaalle konkarillekin.

– Vaikka olen ihan hyvässä kunnossa, G-voimia varten on hankalaa treenata, koska se on aika erityistä. Etenkin täällä, kun rata on yksi sarjan nopeimpia ja lämpöä oli 35 astetta. Valitsin vieläpä Ison-Britannian kesän lämpimimmän päivän tulla tänne, Hülkenberg naurahti.

177 kisaan urallaan startanneella Hülkenbergillä on ennätys eniten F1-kisoja ilman palkintokorokesijoitusta ajaneena kuljettajana. Racing Point on ollut nopea ensimmäisissä kisoissa, ja tallipomo Szafnaueria ajatus saksalaisen podiumpaikasta tulevana viikonloppuna pikahälytyksen jälkeen huvitti.

– Eikö se olisi jo kaikkien aikojen ironiaa?

Silverstonen kolmannet harjoitukset ajetaan iltapäivällä, ja kello 16 alkavan aika-ajon tapahtumia voi seurata tuttuun tapaan Yle Urheilun verkkosivuilla.

Lue myös:

Formula ykkösten kyseenalainen ennätysmies Racing Pointille korvaamaan koronavirukseen sairastunutta Sergio Pereziä

Mercedes oli harjoituksissa vasta kolmanneksi nopein, mutta Bottas ei ole huolissaan – Räikkönen ylsi yllättäen kärkikymmenikköön

Max Verstappen aloitti Britannian GP-viikonlopun vauhdikkaimmin – Kimi Räikkösen tallikaveri aiheutti punaiset liput

Sergio Perez sanoo käyneensä Meksikossa tapaamassa onnettomuuteen joutunutta äitiään: "Satuin vain saamaan viruksen jostakin"

F1-kuljettaja Sergio Perezillä koronavirustartunta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat