"Maajoukkueen hitaimmalle miehelle" Iivo Niskaselle ja Johanna Matintalolle rullahiihtosprinttien Suomen mestaruudet

Iivo Niskanen ja Johanna Matintalo olivat nopeimmat rullahiihdon SM-kisojen perinteisen hiihtotavan sprinteissä Vuokatissa.

rullahiihto
Iivo Niskanen vauhdissa rullahiihdon SM-kisoissa Vuokatissa.
Iivo Niskanen piti kovinta vauhtia perinteisen sprintissä Vuokatissa. Perässä Juuso Haarala ja Joni Mäki.Kimmo Rauatmaa / Lehtikuva

Iivo Niskanen ja Johanna Matintalo nappasivat mestaruudet rullahiihdon SM-kisojen avauspäivän sprinteissä Vuokatissa. Niskanen oli 1,6 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisan ykkönen ennen Lauri Mannilaa ja Joni Mäkeä. Mannila hävisi ajan 3.13,45 kellottaneelle Niskaselle 11 sadasosaa.

Maastohiihdon olympiavoittaja ja maailmanmestari hallitsi päivää, sillä hän oli nopein myös aika-ajossa, puolivälierissä sekä välierissä.

– Vauhdikasta taisteluahan se oli. Yllätyin, että pääsin finaalissa keulapaikalle. Maajoukkueen hitain mies, ja olin ensimmäisen mutkan jälkeen keulassa. Siitä oli kiva hiihtää. Sauva meni lopussa poikki, mutta niitähän saa uusia, Niskanen totesi Hiihtoliiton videolla.

Kuuden joukkoon finaaliin pääsivät myös Markus Vuorela, Lauri Vuorinen sekä Verneri Suhonen.

Naisten 1,3 kilometrin matkalla Matintalo löi loppuvenytyksessä Maaret Pajunojan, joka jäi ajan 2.56,01 hiihtäneelle Matintalolle kuusi sadasosaa. Kolmas oli Josefiina Böök.

– Oli aika vaiherikas kisa. Tuntui että kaikilla oli kiire, eikä meinannut löytyä paikkaa, missä hiihtää. Tosi paljon oli sähläystä, mutta se kuuluu totta kai sprinttiin. Välineet pysyivät itselläni ehjänä, ja uskon, että se oli aika tärkeä seikka tässä hyvässä tuloksessa, Matintalo kertasi.

Naisten loppukilpailussa Vilma Nissinen oli neljäs, Jasmi Joensuu viides ja Kerttu Niskanen kuudes.

Sunnuntaina Vuokatissa hiihdetään vapaalla hiihtotavalla naisten 12 ja miesten 16 kilometrin väliaikalähtökilpailut.

Lue myös:

Viikonloppuna Vuokatissa jaetaan rullahiihdon SM-mitalit – paikalla myös Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen

Krista Pärmäkoski harjoittelee lähes tuhat tuntia vuodessa saadakseen kruunun uralleen – "Treenaan jopa pienellä riskillä, jotta olisin olympialaisissa ihan tikissä"

Urheilijasopimuksen Hiihtoliiton kanssa solminut Krista Pärmäkoski mukaan maajoukkueleirille ja rullahiihdon SM-kisoihin: "Eihän näissä sopimusasioissa mitään draamaa ollut"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat