Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tähtipuolustaja Mikko Lehtonen palaa Jokereihin lainasopimuksella ennen uuden NHL-kauden alkua

KHL:n parhaaksi puolustajaksi viime kaudella valittu Lehtonen vahvistaa helsinkiläisseuraa myös ensi kaudella.

KHL
Mikko Lehtonen
Mikko Lehtonen palaa Jokereihin lainasopimuksella.Petri Saarelainen / AOP

Jääkiekkopuolustaja Mikko Lehtonen palaa viimekautiseen seuraansa Jokereihin alkukaudeksi 2020–21. KHL:ssä pelaava Jokerit ja NHL-seura Toronto Maple Leafs ovat sopineet Lehtosen, 26, paluusta helsinkiläisseuraan lainasopimuksella.

Kyseessä on kova vahvistus Jokereille, sillä Lehtonen palkittiin viime kauden päätteeksi KHL:n parhaana puolustajana. Lehtonen urakoi viime kaudella 60 ottelussa tehot 17+32=49. Koko liigan pistepörssissä hän oli kuudes.

Päätös palata Jokereihin oli Lehtoselle helppo. Turkulaislähtöinen puolustaja liittyy päävalmentaja Lauri Marjamäen luotsaaman joukkueen harjoitusvahvuuteen ensi viikolla.

– Ympäristö, pelikaverit ja valmentajat ovat minulle tuttuja, mikä helpottaa omaa tekemistäni, ja haluan auttaa joukkuetta niin paljon kuin vain pystyn. Tämä on minulle paras mahdollinen paikka valmistautua NHL-kauteen, Lehtonen kertoo Jokereiden tiedotteessa.

Seuraavan NHL-kauden on määrä alkaa joulukuussa. Lehtonen matkaa Torontoon loppusyksystä ennen kauteen 2020–2021 valmistavia harjoitusleirejä.

Jokereiden GM Jari Kurri on tyytyväinen hyvin sujuneesta yhteistyöstä Toronto Maple Leafsin kanssa.

– Mikko Lehtonen ei esittelyjä kaipaa jokerikannattajille ja olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme hänet takaisin joukkueeseemme, Kurri kommentoi.

Ennen siirtymistään Jokereihin kaudeksi 2019–2020 Korhonen pelasi muun muassa Ruotsin pääsarjaa HV71:n riveissä ja SM-liigaa Tapparassa ja KooKoossa.

Lue myös:

KHL-kaukaloiden ykköspakki Mikko Lehtonen lähtee NHL:ään kirkas tavoite mielessään – "Ei tässä ole muuten mitään järkeä mihinkään lähteä"

Hurjan kauden pelannut maailmanmestari Mikko Lehtonen siirtyy Toronto Maple Leafsiin

Huippupuolustaja Mikko Lehtonen lähtee sittenkin NHL:ään – siirron estänyt sopimus on purettu

Lähteet: Jokereiden tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat