1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Katso tallenne Kuortaneen GP-kisoista: Pika-aitojen hurjakuntoinen kärkikolmikko mitteli paremmuudesta – Korte jälleen ripein

Suora lähetys yleisurheilun GP-kilpailusta Kuortaneelta alkaa Yle TV2:ssa ja Areenassa kello 17.30.

100 metrin aidat

Yleisurheilun kotimainen GP-sarja jatkuu lauantai-iltana Kuortaneen osakilpailulla. Kotimaan tähtiurheilijoiden lisäksi Etelä-Pohjanmaalla nähdään kovia kansainvälisiä nimiä muun muassa Saksasta, Ruotsista, Isosta-Britanniasta ja Belgiasta.

Miesten keihäskilpailussa suomalaisheittäjät ovat haastajan roolissa, kun saksalainen maailmanmestari Johannes Vetter avaa kautensa. Hurjan ennätyksensä 94,44 Vetter heitti vuonna 2017. Hänen kauden avauksensa lykkääntyi viime viikolla kyynärpään lihasvamman takia.

Suomi-Ruotsi-maaottelun voittoa viime vuonna juhlinut Ruotsin Kim Amb sen sijaan avasi kautensa väkevästi Saksassa viikko sitten. Tulos 86,49 on miehen uusi ennätys ja maailman kakkostulos tällä kaudella.

Suomalaisheittäjistä vain Toni Kuusela on yltänyt yli 80 metrin tällä kaudella. Kotimaisemissaan kilpaileva Kuusela tavoittelee Kuortaneella parannusta ennätykseensä 83,40. Kauden ensimmäistä 80 metrin ylitystä toivoo myös viime syksyn MM-kisojen nelonen Lassi Etelätalo, jonka kauden paras heitto on kantanut lukemiin 78,99.

Parantaako Samuelsson jälleen ennätystään?

Kello 17.55 kilpailtavassa miesten 100 metrin pikapyrähdyksessä riittää jännitettävää, kuten aiemminkin tällä kaudella. Vakuuttavassa kunnossa oleva Samuli Samuelsson hakee parannusta kesäkuun lopussa juoksemaansa aikaan 10,28.

Tommi Hartosen nimissä oleva Suomen ennätys on vain seitsemän sadasosan päässä.

100 metrillä Samuelssonia kirittävät muiden muassa Samuel Purola ja Tuukka Huuskola.

Miesten kiekonheitossa kello 18.45 hallitseva maailmanmestari, Ruotsin Daniel Ståhl, haluaa kohentaa kauden kärkitulostaan 70,25.

Kansainvälistä vauhtia nähdään myös miesten 1500 metrillä, jossa Topi Raitanen tavoittelee uransa ensimmäistä 3.40:n alitusta. Kello 19.15 alkavassa kilpailussa kovin ennätys on Belgian Ismael Debjanilla, 3.33,70.

Ilta huipentuu pika-aitoihin

Illan viimeisenä juoksulajina kello 19.45 nähdään naisten 100 metrin aitojen loppukilpailu. Kovatasoinen suomalaistrio Annimari Kortteen johdolla jahtaa jälleen selkeästi 13 sekuntia alittavia aikoja.

Kuortaneella kilpailevat SE-naisen lisäksi myös Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske. Ennätyksensä 13,13 heinäkuussa juossut Lotta Harala hätyyttelee 13 sekunnin rajaa kotimaan kärkikolmikon kannoilla.

Pika-aitojen alkuerät käydään kello 18.30.

Lue myös:

Maailmantilaston kakkosmies Kim Amb jahtaa Kuortaneen keihäskisassa 30 vuotta vanhaa Ruotsin ennätystä – ymmärtää ruotsalaisiin kohdistuvia rajoituksia : "En ole katkera"

Ruotsin kiekkojätti Daniel Ståhl pääsi Suomeen kilpailemaan ja lupasi heittää kunnon siivun – "Olen aika vahva, mutta tekniikka on ollut 50–50"

Neziri on valmis panemaan ennätyksensä romukoppaan, Korte starttaa Kuortaneella SE-murskajaiset mielessään – "Olen tosi pettynyt, jos se ei mene"

Topi Raitanen on kaivannut muilta haastetta ja Kuortaneella sitä on luvassa: "Kaipaan sitä, että pääsee myös jojottamaan letkassa"

Saksan keihästähti Johannes Vetter on tällä hetkellä mieluummin Kuortaneella kuin Tokiossa – käden lihasvamma saattaa estää täysitehoisen heittämisen