RoPS-pomo harmitteli, että periaatteen asia mureni – "Johansson on syytön kohuun, hän tekee vain työtään"

RoPS:in leirin mukaan TPS:n uuden valmentajan Jonatan Johanssonin ilmestyminen Rovaniemelle sotii Jalkapalloliigan periaatteita vastaan. Johansson saapui Rovaniemelle lopulta junalla.

urheilu
Jonatan Johansson, FC TPS:n valmentaja
Tiina Pirilä / TPS

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa oli aiemmin vahvistanut Yle Urheilulle, ettei TPS tee mitään väärää, vaikka Jonatan Johansson on paikalla Rovaniemellä omaehtoisesta koronakaranteenista huolimatta.

RoPS:in toimitusjohtaja Risto Niva oli sen sijaan käärmeissään Johanssonin saapumisesta Rovaniemelle torstaina Lapin Kansassa (siirryt toiseen palveluun).

– Käärmeissään ja käärmeissään. Minulta kysyttiin pari päivää sitten lehdestä, että mitä mieltä olen, kun hän (Johansson) saapuu tänne karanteenin aikaan. Minusta olisimme kaikki päässeet helpommalla, jos hän olisi viettänyt sen kahden viikon karanteenin kotonaan, eikä olisi tullut paikan päälle.

– Minusta ei ole reilua, että esimerkiksi meillä on RoPS:ssa kaksi pelaajaa tullut kesäkuun aikana, ja heillä oli tosi tiukka karanteeni, eivätkä he olleet joukkueen kanssa missään tekemisissä kahteen viikkoon. Meillä on ollut niin tiukka linja Liigassa kaikissa korona-asioista.

Niva harmittelee, että periaatteen asia on leimattu RoPS:in ja TPS:n väliseksi juupas eipäs -väittelyksi.

– Olen varma, että missä vaan TPS olisi tänään pelannut, niin asia olisi noussut esille. Johansson on täysin syytön asiaan. Ymmärrän, että hän tekee vain ammattiaan. Mutta kun pelaajatkin ovat joutuneet viettämään karanteenit, niin miksi ei sitten valmentajat?

Niva muistuttaa, ettei jalkapallo ole maailman tärkein asia, vaikka se laji-ihmisille onkin tärkeää.

– Kyllä meidän pitää olla tosi esimerkillisiä ja tiukkojakin näissä asioissa. Minusta asia on vakava, kun miettii, missä tilanteessa yhteiskunta ja koko maailma on. Jalkapalloyhteisön on noudatettava tarkkaan sääntöjä ja pelisääntöjen pitää olla samanlaiset kaikille.

– Tämä on siis enemmän periaatteellinen kysymys. Se on kurja, että tämä tapaus on leimattu milloin TPS:n,. Johanssonin tai sitten RoPS:in näkemykseksi. Ainoa ohje, mitä olemme sanoneet, on se, ettei Johansson voi mennä koronaohjeilla pukukoppiin tai pukukoppikäytävälle, toteaa Niva.

Ottelu päättyi TPS:n 3-2 -vierasvoittoon. Pelin jälkeen Johansson kertoi Yle Urheilulle tulleensa Rovaniemelle kiskoja pitkin.

- Tulin yksin junalla, minulla oli varattuna sellainen koppi. Tapasin joukkueen sitten täällä Rovaniemellä, Johansson paljasti.

Kello 19.50: Juttuun lisätty, että Johansson saapui Rovaniemelle junalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat