Suomen keihäsmiehet pettyivät rajusti Kuortaneella – kyynärpäävaivainen Vetter voittoon lähes 87-metrisellä

Suomalaiset eivät yltäneet kolmen parhaan joukkoon Kuortaneen keihäskisassa. Lassi Etelätalo oli neljäs kauden parhaallaan 79,32.

yleisurheilu
johannes vetter
Johannes Vetter heitti Kuortaneella maailmanlistan kakkostuloksen.Elmeri Elo / AOP

Saksan Johannes Vetter oli kyynärpään lihasvammasta huolimatta loistovireessä Kuortaneen GP-kisojen keihäänheitossa. Vuoden 2017 maailmanmestari kiskaisi voiton viimeisen kierroksen tuloksella 86,94.

Tulos yltää tämän kauden maailmantilastossa toiseksi. Pidemmälle on heittänyt Intian Neeraj Chopra (87,86).

Vetterin toisen kierroksen heitto kantoi yli 90 metrin, mutta saksalainen ei onnistunut pysymään viivan takana.

– Hieno voitto ja kisan loppu minulle. Harmi, että kaaduin viivan päälle toisella kierroksella, mutta sellaista urheilu on. Uskon, että minussa on potentiaalia heittää pidemmällekin. Tarvitsen lisää kisoja alle, Vetter kertoi Yle Urheilulle.

Saksalaistähti pudotti ruotsalaisen Kim Ambin kisassa toiseksi ja maailmantilastossa kolmanneksi. Tasaisen sarjan tuloksella 85,68 huipentanut Amb johti kisaa vielä viimeisellä heittokierroksella, kunnes Vetter rykäisi kauden parhaansa.

– Oli hieno kilpailu. Olen tyytyväinen siihen, että olen pystynyt nostamaan tasoani 81 - 82 -metrisistä 84 - 85 -metrisiin heittoihin, Amb sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Seuraavan kerran ruotsalainen kilpailee Turussa Paavo Nurmen kisoissa 11. elokuuta. Turussa on mukana muiden muassa lauantaina voiton vienyt Vetter. Sen jälkeen Ambin toiveissa siintelee maaottelu.

– Suomi-ottelussa on aina maaginen tunnelma. Toivottavasti maamme hallitukset pääsevät sellaiseen ratkaisuun, että voisimme kilpailla, Amb tuumi.

Suomalaiset jäivät palkintosijojen ulkopuolelle, sillä Latvian Gatis Cakss kiilasi kolmanneksi tuloksella 82,92. Paras suomalainen oli Lassi Etelätalo, joka heitti kauden parhaansa 79,32 ja sijoittui neljänneksi. Viime kaudella yli 84 metriä kiskaissut Etelätalo ei ole vielä tällä kaudella yltänyt 80 metrin paremmalle puolelle.

Kauden parhaaseensa ylsi myös Toni Keränen tuloksella 76,74.

Suomen kauden kärkitulosta 81,36 hallussaan pitävä Toni Kuusela oli vaikeuksissa kotikentällään. Kaksi ensimmäistä heittoaan yli astunut Kuusela heitti kolmannella kierroksella vaisun tuloksen 69,09, joka ei riittänyt kolmelle viimeiselle kierrokselle.

Lisätty Kim Ambin ja Johannes Vetterin kommentit kello 19.20.

Lue myös:

Maailmantilaston kakkosmies Kim Amb jahtaa Kuortaneen keihäskisassa 30 vuotta vanhaa Ruotsin ennätystä – ymmärtää ruotsalaisiin kohdistuvia rajoituksia : "En ole katkera"

Saksan keihästähti Johannes Vetter on tällä hetkellä mieluummin Kuortaneella kuin Tokiossa – käden lihasvamma saattaa estää täysitehoisen heittämisen

Ruotsin kiekkojätti Daniel Ståhl pääsi Suomeen kilpailemaan ja lupasi heittää kunnon siivun – "Olen aika vahva, mutta tekniikka on ollut 50–50"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat