Hyppää sisältöön

Henry Manni kelasi Euroopan ennätyksen – "Tiesin, että tämä on mahdollista"

Keväällä isäksi tullut Manni kertoo, että lapsi on tuonut elämään lisää sisältöä.

Henry Manni paransi omaa Euroopan ennätystään yli kolme kymmenystä. Kuva: AOP

Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Henry Manni teki lauantaina uuden T34-luokan Euroopan ennätyksen 400 metrin pyörätuolikelauksessa. Manni pysäytti Kuortaneen GP-kisoissa kellon aikaan 51,48. Mannin omissa nimissä ollut aiempi Euroopan ennätys parani 31 sadasosaa.

400 metrin kelauskilpailun nopein oli T54-luokassa kilpaileva Leo-Pekka Tähti kauden parhaallaan 48,38. Saman luokan toinen oli Esa-Pekka Mattila ajalla 52,09. Naisten T54-luokassa kovinta kyytiä rullasi Amanda Kotaja ajalla 57,40.

Manni myhäili tyytyväisyyttään ennätyssuorituksen jälkeen haastattelupisteellä.

– Tiesin, että olen ihan hyvässä kunnossa, ja viime kaudella paransin kahdesti sitä Euroopan ennätystä. Siihen nähden tiesin, että tämä on mahdollista, mutta olihan se mukava asia, Manni kertoo Yle Urheilulle.

Tokion paralympiakisojen siirtyminen ensi kesään oli luonnollisesti pieni pettymys 100 metriä päämatkanaan pitävälle Mannille. Asialla on kuitenkin hopeareunus: keväällä isäksi tulleella kelaajalla on ollut mahdollisuus viettää enemmän aikaa perheensä kanssa.

– Onhan se tosi upeaa ja siistiä. Se on totta kai tuonut elämään sisältöä. Tietenkin vaipanvaihtoa, leikkien seuraamista ja sellaista, Manni hymyilee.

Lue myös:

Huomasitko tämän tv:ssä? Suomalaismestari teki Espoossa kovimman ajan maailmassa neljään vuoteen – yllättyi itsekin: “Superhyvät fiilikset”

Espanjassa karanteenissa elävä Leo-Pekka Tähti on keksinyt luovia tapoja harjoitella – näin tyttöystävä toimii tarvittaessa lisäpainona, katso hauska video

Parayleisurheilijat eivät saa kotimaan kisoista startti- tai palkintorahoja – kokenut kelaaja Mattila maksaa kesäkauden kisareissuista yli tuhat euroa omasta pussistaan

Viisi MM-mitalia lupaa hyvää Tokion paralympiakisoihin – ratakelauksen huippumaa Suomi haluaa lisää menestystä myös kenttälajeissa