Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Korte jälleen pika-aitojen ykkönen – aika 12,88 oli SE-naiselle pettymys: "En ole tyytyväinen"

Annimari Korte ja Nooralotta Neziri alittivat 13 sekuntia Kuortaneen GP-kisoissa. Kumpikin oli odottanut hieman parempaa tulosta.

yleisurheilu
Korte Neziri Harala Kuortaneella 1.8.
Naisten pika-aitojen suomalaiskolmikko Annimari Korte (keskellä), Nooralotta Neziri (vas.) ja Lotta Harala (oik.).Elmeri Elo / AOP

Suomen ennätysajan 12,72 alitusta 100 metrin aitajuoksussa tavoitellut Annimari Korte joutui pettymään Kuortaneen GP-kisojen loppukilpailussa. SE:n haltija kellotti nollatuulissa ajan 12,88.

Korte päihitti finaalissa Nooralotta Nezirin, joka selvitti aidat ajassa 12,96. Neziri jäi ennätyksestään 15 sadasosaa. Kolmanneksi pinkonut Lotta Harala sen sijaan pääsi neljän sadasosan päähän heinäkuussa juoksemastaan ennätyksestään. Tamperelaisen aika oli 13,17.

– En ole tyytyväinen. Tosi haastavat tuulet, tuossa oli selkeä vastatuuli, kun lähdimme juoksemaan. Kun Nooralotta on koko ajan lähempänä ja lähempänä, pitää juosta kovempaa, Korte totesi Yle Urheilun haastattelussa.

Neziri kertoi ennen kilpailua tavoittelevansa omaa ennätystään. Hän juoksi ennätyksensä 12,81 juuri Kuortaneella vuonna 2016.

– Täytyy sanoa, että nyt olen pettynyt. Valmentaja sanoi eilen, ettei hän ole ikinä nähnyt minua noin hyvässä kunnossa, ja juoksut olivatkin tällaisia tänään. Näkyy olevan kaikilla vähän huonompia tuloksia, kuin mitä odotettiin, Neziri sanoi.

Suomen kaikkien aikojen toiseksi nopeimman ajan 12,78 vuosi sitten juosseen Reetta Hurskeen kilpailu meni pieleen. Hän jäi neljänneksi ajalla 13,62. Hurske höllensi selvästi vauhtiaan kahdella viimeisellä aitavälillä.

Lue myös:

Neziri on valmis panemaan ennätyksensä romukoppaan, Korte starttaa Kuortaneella SE-murskajaiset mielessään – "Olen tosi pettynyt, jos se ei mene"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat