Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kyrgios vetäytyy Yhdysvaltain avoimista koronariskin vuoksi: "Virus ei välitä siitä, kuinka paljon sinulla on rahaa pankissa"

Australialainen väriläiskä on kevään ja kesän aikana kritisoinut useaan otteeseen kanssapelaajiaan välinpitämättömästä suhtautumisesta koronavirukseen.

tennis
Nick Kyrgios
Viime vuonna Nick Kyrgiosin tie US Openissa päättyi kolmannella kierroksella.Matthew Stockman / Getty Images

Tenniskenttien rääväsuuna tunnettu australialainen Nick Kyrgios ilmoitti jättäytyvänsä pois tämän vuoden Yhdysvaltain avoimesta turnauksesta. Kyrgioksen mukaan turnauksen järjestäminen koronaviruspandemian aikana aiheuttaa merkittäviä riskejä.

– Rakas tennis. En pelaa tänä vuonna Yhdysvaltain avoimissa. Se satuttaa minua syvältä, Kyrgios, 25, kertoi Twitteriin ladatussa tunteikkaassa videoviestissään.

– Jättäydyn pois australialaisten ja satojen tuhansien henkensä menettäneiden amerikkalaisten vuoksi.

Koronavirukseen on kuollut Yhdysvalloissa yli 150 000 ihmistä.

Jo viime kuussa Kyrgios arvosteli tenniksen miesammattilaispelaajien etujärjestöä ATP:tä itsekkyydestä, kun se jatkoi suunnitelmiaan Yhdysvaltain avointen järjestämiseksi.

Kyrgios halusi myös ohjeistaa muita ATP-kiertueen pelaajia.

– Sinun on toimittava toisten eduksi ja työskenneltävä yhdessä. Ajattele kerrankin muita ihmisiä. Virus ei välitä rankingsijoituksestasi tai siitä, kuinka paljon sinulla on rahaa pankissa. Käyttäydy vastuullisesti, Kyrgios sanoi.

Kyrgios on ollut viime aikoina tukkanuottasilla koronavirusriskeihin liittyen muun muassa Alexander Zverevin ja Dominic Thiemin kanssa ja syyttänyt heitä tyhmyydestä sekä riskialttiudesta.

Naisten huipuista ainakin maailmanlistan ykkönen Australian Ashleigh Barty on kertonut jättävänsä Yhdysvaltain avoimet väliin.

Kansainvälinen kilpatennis on ollut pysähdyksissä koronaviruspandemian vuoksi maaliskuun puolivälistä, mutta naisten WTA-kiertueen ja miesten ATP-kiertueen on tarkoitus jatkua elokuun aikana.

Yhdysvaltain avointen on määrä käynnistyä New Yorkissa 31. elokuuta.

Lue myös:

Kommentti: Tennismaailma nolasi itsensä totaalisesti Balkanin sekoilulla – tähtipelaajien käsittämättömät bilevideot kertovat synkästä välinpitämättömyydestä

Tennistähtien kohuturnauksessa pelannut Zverev rikkoi lupauksensa omaehtoisesta karanteenista – kilpakumppani tuomitsee toiminnan: "Kuinka itsekäs voi olla!"

Naisten maailmanlistan ykkönen ei osallistu Yhdysvaltain avoimeen tennisturnaukseen

Suomen tennisässä Henri Kontinen on nauttinut pakkolomasta, mutta kaipaa takaisin kisoihin – jatkuuko kausi jo kuukauden päästä?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat