Heikko olo vei mystisesti hyytyneen Samuel Purolan lääkäritutkimuksiin Kuortaneella, paino putosi lähes neljä kiloa yhden päivän aikana: "Pyörtyminenkään ei ollut kaukana"

Yllättävä pahoinvointi hyydytti Samuel Purolan 100 metrin kisassa Kuortaneella.

yleisurheilu
Samuel Purola
Samuel Purolan päivä Kuortaneella oli vaikea.Lehtikuva / Roni Rekomaa

Kuortaneen lauantaisissa yleisurheilun GP-kisoissa miesten 100 metrillä odotettiin jälleen Samuli Samuelssonin ja Samuel Purolan kohtaamista, mutta Purolan vauhti oli kateissa ja hän alkoi jarruttelemaan jo puolivälissä. Aika maalissa oli 10,76.

20-vuotias oululainen kertoo Instagram-päivityksessään (siirryt toiseen palveluun), että hän oli tuntenut olonsa heikoksi.

– 30 metrin jälkeen mikään ei enää toiminut, puolimatkassa alkoi huimaamaan eikä pyörtyminenkään ollut kaukana. En vain kyennyt juoksemaan kisaa loppuun. Mitään kipuja ei ollut, vain todella heikko olo.

Purola jatkaa Yle Urheilulle, että olo oli ollut hutera jo pitkin päivää.

– Koko päivän oli aika löysä ja väsynyt olo, ja nukuin päiväunetkin, vaikka se ei ole tapaistani. Ruokakaan ei oikein maistunut, ja oli vaikeaa syödä. Loppuillasta ei ollut energiaa, ja vaikka jaksoin juosta viestin vielä kohtalaisesti, sitten iski toivoton väsymys.

– En ole kokenut vastaavaa ikinä, ja se oli vähän mystinen homma. Nyt ollaan oltu lääkäriin yhteydessä, ja kaikki on hoidossa.

Kisan jälkeen Purola oli käynyt ambulanssissa tutkituttamassa itsensä.

– Verenpaineet olivat korkealla, ja leposyke oli yli 100. Illalla kun pääsin kotiin, puntari näytti lähes neljä kiloa vähemmän kuin lähtiessä saman vuorokauden aikana.

Purola sanoo, että perheessä on ollut vatsataudin oireita, ja se voisi olla yksi syy.

– Ruokahaluttomuus viittaisi siihen puoleen, ja omat oireet siihen, ettei ollut saanut tarpeeksi energiaa. Kun oli syönyt ja varmaankin levännyt huonosti, kaikki yhdessä vaikuttivat siihen, ettei jaksanut enää.

Espooseen mieluusti

Purola aikoo kilpailla ensi keskiviikkona GP-sarjan päättävässä Espoon kisassa, jos olo sen mahdollistaa.

– Olo on huomattavasti virkeämpi kuin eilen, vaikka oli kisapäivä ja matkustusta. Tänään olisi ollut parempi päivä kisata kuin eilen, mutta kaikki on kunnossa, enkä osaa stressata. Uskon, että Espoossa ollaan viivalla ja vauhtikin on hyvää.

– Toki jos en pysty juoksemaan, en juokse, mutta nyt en näe syitä, miksen juoksisi.

Purola on juossut tällä kaudella 10,49, ja ennätys 10,31 on vuodelta 2017. Samalta vuodelta on myös 200 metrin ennätys 20,84. Tällä kaudella ainoa kisa heinäkuun alussa toi 200 metrillä ajan 21,04.

Hän uskoo, että kunto on hyvä, kunhan se vain saadetaan esiin.

– Kunto on ollut nousujohteinen, ja odotin Kuortaneeltakin hyvää kisaa. Viimeistelytreeni oli hyvä, eikä kunto ole hävinnyt mihinkään. Täytyy vain kaivaa se sieltä.

View this post on Instagram

‼️Hieman eilisestä kisasta, jotta kenenkään ei tarvitse alkaa miettimään mitä siinä tapahtui: Eilen Kuortaneella siis aloin jarruttelemaan jo puolessa välissä matkaa, syynä oli todella heikko olo. 30m jälkeen oikeastaan mikään ei enää toiminut ja puolessa matkassa alkoi huimaamaan eikä pyörtyminenkään kaukana ollut. En vain kyennyt juoksemaan kisaa loppuun. Jos joku miettii, että luovutin, en todellakaan sillä se ei kuulu omiin tapoihini. Jos joku miettii, että loukkaannuin, ei. Mitään kipuja ei ollut vaan todella heikko olo. Puoli tuntia kisan jälkeen kävin lääkärien tutkittavana ambulanssissa, verenpaineet olivat korkealla ja leposyke yli 100. Illalla kun pääsin kotiin näytti puntari myös lähes 4 kiloa vähemmän kuin kisoihin lähtiessä samaan vuorokauden aikaan. . Nyt on kuitenkin olo jo parempi ja yritän saada itseni takaisin kuntoon ennen Espoon motonet GP kisoja, jossa onnistuessa on lupa odottaa ennätystä päämatkalla 200 metrillä💪🏻 . . . #mandatumlife #lidlallstars #nikerunning #nike #algetimingsuomi #yleisurheilu #motonetgp

A post shared by Samuel Purola (@samuelpurola) on

Uutista päivitetty kello 15.28: lisätty Purolan kommentteja.

Lue myös:

Katso tallenne Kuortaneen GP-kisoista: Pika-aitojen hurjakuntoinen kärkikolmikko mitteli paremmuudesta – Korte jälleen ripein

Asiantuntija Finni ihasteli Topi Raitasen tonnivitosen aikaa – "Maailmalta ei löydy kovin montaa estemiestä, joka juoksee tuota kovempaa"

Topi Raitanen juoksi ajan, joka on suomalaisittain harvinaista herkkua – sai kiriapua kansainvälisiltä huippumenijöiltä: "Se sytyttää meikäläisen"

Kenkä ei kestänyt Ella Junnilan uutta vauhtia: "Tänä iltana uusia piikkareita metsästämään"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat