Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Joni Mäki kukisti Iivo Niskasen SM-rullahiihdoissa – Krista Pärmäkoski ylivoimaiseen voittoon: "Rentoa meno ei ole, mutta ei kenelläkään muullakaan tässä vaiheessa"

Naisten 12 kilometrin kilpailussa Krista Pärmäkoski päihitti Kerttu Niskasen reilulla puolella minuutilla.

rullahiihto
Iivo Niskanen vauhdissa rullahiihdon SM-kisoissa Vuokatissa.
Joni Mäki (keskellä) päihitti Iivo Niskasen (1) sunnuntain 16 kilometrin väliaikalähtökisassa. Kimmo Rauatmaa / Lehtikuva

Joni Mäki nappasi sunnuntaina SM-kultaa rullahiihdon 16 kilometrin väliaikalähtökisassa Vuokatissa. Matka hiihdettiin vapaalla tyylillä.

Mäki peittosi toiseksi tulleen Iivo Niskasen seitsemällä sekunnilla. Kolmas oli Ari Luusua, joka hävisi Mäelle 11,5 sekuntia.

– Tänään oli hyvä taktiikka. Yritin pitää menon rentona, ja passailin jyrkimpiin kohtiin, jotta jaksoi tasaisella, Mäki tuumi Hiihtoliiton videolla.

Maajoukkuemiehistä Ristomatti Hakola oli seitsemäs.

Avauspäivänä lauantaina Niskanen otti kultaa 1,6 kilometrin perinteisen hiihtotavan sprinttikilpailussa.

Naisten 12 kilometrin kisan voiton vei Krista Pärmäkoski ennen Kerttu Niskasta. Pärmäkoski päihitti Niskasen reilulla puolella minuutilla. Kolmas oli Riitta-Liisa Roponen, joka jäi kärjestä minuutin ja viisi sekuntia.

– Ihan hyvä kisa, toki alla oli leiri ja muilla oli vielä eilisen kisan tuoma kuorma mukana. Rentoa meno ei ole, mutta ei kenelläkään muullakaan varmaan tässä vaiheessa. Tiesin väliajat, kun lähdin viimeisenä ja kun sain Kertun kiinni, ehkä viimeiselle kierrokselle oma menokin hieman rentoutui, Pärmäkoski sanoi Yle Urheilulle.

Pärmäkoskella ei ole alla vielä kovin monia tehoharjoituksia, ja palautuminen ottaa oman aikansa.

– Yksi tosi kova tehotreeni oli torstaina, ja se näkyi palautumisessa. Aina tulee harjoitus tehtyä kovempaa, kun numerolappu laitetaan rintaan. Kun mukana olivat vielä kaikki parhaat, se tuo lisämaustetta siihen, että haluaa onnistua.

Suomalaistähden tarkoitus on suunnata Italian vuoristoon harjoittelemaan perjantaina.

– Sinne lähdetään, jos vain se sallitaan. Korkealla harjoitteleminen on toiminut, ja sinne ylös olisi tärkeää päästä. Ei se kuitenkaan maailmaa kaada, jos ei pääse, ja sitten vain täytyy tehdä uusi suunnitelma.

Avauspäivän sprintissä SM-kultaa ottanut Johanna Matintalo oli neljäs.

Uutista päivitetty kello 13.50: lisätty Mäen ja Pärmäkosken kommentit.

Lue myös:

"Maajoukkueen hitaimmalle miehelle" Iivo Niskaselle ja Johanna Matintalolle rullahiihtosprinttien Suomen mestaruudet

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat