Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ruotsin seiväshyppy kukoistaa myös naisten puolella – Turussa kilpaileva Meijer vei maansa ennätyksen Bengtssonilta

Michaela Meijer nousi Ruotsin ennätyksellään 483 maailmantilaston jaetulle kärkisijalle. Yhdysvaltain Katie Nageotte ylitti kuitenkin vielä samana päivänä kaikkien aikojen kuudenneksi kovimman tuloksen 492 ja otti maailmantilaston kärkisijan itselleen.

yleisurheilu
Michaela Meijer
Michaela Meijer hyppäsi Ruotsin seiväshyppyennätyksen 483. AOP

Ruotsin yleisurheilun ykköstähti Armand Duplantis on nostanut länsinaapurin – ja koko maailman – miesten seiväshypyn tason uusiin ulottuvuuksiin. Maailmanennätyksen 618 helmikuussa hypänneen Duplantisin lisäksi Ruotsilla on nyt myös naisten puolella ennennäkemättömän kovia seiväshyppääjiä.

Michaela Meijer, 27, rikkoi lauantaina Angelica Bengtssonin nimissä olleen Ruotsin ennätyksen kolmella sentillä, kun hän ylitti riman korkeudesta 483. Tulos on myös uusi Pohjoismaiden ennätys.

Ennätystään kahdeksalla sentillä parantanut Meijer nosti kilpailun päätteeksi riman viiteen metriin ensimmäisenä ruotsalaisnaisena. Sen ovat ylittäneet vain venäläinen ME-nainen Jelena Isinbajeva (506) ja yhdysvaltalainen Sandi Morris (500).

– Viisi metriä ei edes tuntunut aivan mahdottomalta. Oli hyvä kokeilla sitä, Meijer totesi ruotsalaislehti Aftonbladetille. (siirryt toiseen palveluun)

View this post on Instagram

4.83!!! Swedish National Record, WL🎉

A post shared by Michaela Meijer (@michameijer) on

Ruotsin aiemman ulkorataennätyksen 480 viime syksyn MM-finaalissa Dohassa hypännyt Angelica Bengtsson nauttinut viime vuosina maan ykköshyppääjän asemasta. Tällä kaudella hän on kuitenkin ollut pienissä vaikeuksissa hyppynsä kanssa. Lauantaina Norrköpingissä hän hyppäsi kauden parhaansa 458.

Dohassa Bengtsson oli kuudes, vaikka hänen seipäänsä katkesi dramaattisesti yrityksessä korkeudesta 480. Hallissa ruotsalaistähti on hypännyt 481.

Angelica Bengtsson
Angelica Bengtsson joutui toteamaan Michaela Meijerin paremmakseen peräti 25 senttimetrin erolla.AOP

Maailman kärkinaisia Turussa

Reilun viikon päästä Paavo Nurmen kisoissa Turussa kilpaileva Meijer nousi ennätyksellään tämän kauden maailmanlistan jaetulle kärkipaikalle. Myöhemmin samana iltana Yhdysvaltain Katie Nageotte kuitenkin ylitti Georgian osavaltiossa käydyissä kilpailuissa riman korkeudesta 492 ja nappasi tilastoykkösen tittelin jakamattomana takaisin itselleen.

Nageotten, 29, tulos on kaikkien aikojen kuudenneksi paras maailmassa.

Katie Nageotte
Maailman kärkituloksen 492 hypännyt Katie Nageotte arkistokuvassa.AOP

11. elokuuta kilpailtavissa Paavo Nurmen kisoissa on luvassa tasokas naisten seiväskisa, sillä Meijerin lisäksi saapumisensa ovat vahvistaneet maailmantilaston kolmantena oleva Slovenian Tina Sutej (475) ja maailman neljänneksi kovimman tuloksen 473 lauantaina Kuortaneella hypännyt Ison-Britannian Holly Bradshaw.

Myös Sveitsin Angelica Moser ja Kreikan Nikoleta Kiriakopoulou aikovat kilpailla Turussa.

Kotimaisen kärkituloksen 460 tällä kaudella ponnistanut Wilma Murto on ollut toipilaana kuukauden takaisen polven tähystysleikkauksensa jälkeen, eikä ole vielä ilmoittanut, milloin hän aikoo palata kilpakentille.

Lue myös:

Ståhl, Malachowski, Sutej, Bradshaw… Paavo Nurmen kisoihin ilmoittautui jälleen tukku kovia tekijöitä

Jussi Jokinen on tukenut Wilma Murron seiväshyppyuraa merkittävällä summalla jo vuosien ajan: "Ei mennyt ihan heti jakeluun, että tällaista voi tapahtua"

Wilma Murron polvileikkaus keskellä kisakautta oli välttämätön toimenpide – elättelee toiveita kisaamisesta vielä tänä kesänä

Selittämätön ongelma lopetti seiväshypyn suurlupauksen treenit kyyneliin – nyt hän jahtaa Wilma Murron paikkaa Suomen ykkösenä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat