Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kreikkalaisteini täräytti keihäässä alle 20-vuotiaiden maailmanennätyksen

Kreikkalainen yleisurheilulahjakkuus Elina Tzengko, 17, on heittänyt alle 20-vuotiaiden keihään uuden maailmanennätyksen lauantaina.

urheilu
Elina Tzengko
Elina TzengkoGetty Images

Elina Tzengko venyi ikäluokan huipputulokseen Kreikan alle 20-vuotiaiden mestaruuskilpailuissa Ioanninassa. Tzengko, joka täyttää 18 vuotta syyskuun 2. päivä, heitti ennätyssiivun 63,96 heti ensimmäisellään. Muita hyväksytttyjä yrityksiä hän ei saanut kisassa aikaiseksi.

Tzengko nousi ennätyksellään tämän vuoden maailmanlistalla kuudenneksi (siirryt toiseen palveluun) juuri ennen 21 vuotta vanhempaa Barbora Spotakovaa, joka on lajin ME-nainen ja moninkertainen olympia- ja MM-voittaja.

Nuorten olympialaisten voittaja vuodelta 2018 kohensi aikuisten keihäässä omaa ennätystään liki 2,5 metriä. Hän oli heittänyt 8. heinäkuuta tuloksen 61,53 Thessalonikissa. Vuonna 2019 Tzengko oli heittänyt 16-vuotiaana parhaimmillaan naisten keihästä 61,48:aan.

Edellinen alle 20-vuotiaiden naisten maailmanennätys 63,86 oli kuubalaisen Yulenmis Aguilarin nimissä ja se oli heitetty lähes päivälleen viisi vuotta sitten.

Tzengko jäi ilman mitaleita viime vuoden alle 20-vuotiaiden naisten EM-kisoissa Boråsissa ollen neljäs hänelle vaisulla tuloksella 53.99. Viime vuoden toukokuussa hän nakkasi U18-ikäluokan kevyemmällä välineellä 65.90.

Lähteet: European Athletics

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat