Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Uusi ravikuningas ratkaistiin päätösmatkalla – vaikeudet peitonnut Evartti ravasi kokonaiskilvan voittoon

Tähen Toivomus jyräsi voittoon päätösmatkalla, mutta jäi kokonaiskilpailussa toiseksi.

raviurheilu
Evartti
Santtu Raitala ohjasti Evartin ravikuninkaaksi Seinäjoella.Ida Laine / Hippos

Seinäjoen Kuninkuusravit huipentuivat kuninkuuskilvan päättäneeseen 3 100 metrin kilpailuun. Hallitseva ravikuningas Tähen Toivomus lähti päätösmatkalle kokonaiskilvan toiselta sijalta. Kaksi ensimmäistä matkaa voittanut Evartti piti kuninkuuskilvan ykkössijaa 1,6 sekunnin erolla kakkoseen.

Alkumatkasta Evartti eteni johtopaikalle, mutta päästi kovimman haastajansa eteensä. Näin ollen pelin henki oli selvä: Tähen Toivomuksen oli pyrittävä tiputtamaan Evartti kyydistään, kun taas jälkimmäiselle riitti vain sinnitellä johtohevosen menossa mukana.

Henri Bollström teki kaikkensa Tähen Toivomuksen rattailla, mutta Santtu Raitalan ohjastama Evartti seurasi kuin liimattu. Lopulta valta vaihtui, kun viime vuoden ravikuningas voitti päätösmatkan, mutta tänä vuonna kisassa debytoinut Evartti vei kokonaiskilvan 1,4 turvin.

Vaikka päätösmatkan voitto meni Evartilta sivu suun, oli ohjastaja Raitala koko viikonloppuun erittäin tyytyväinen.

– Loppukaarteessa oli kyllä tosi kiva fiilis. Evartti oli tosi mahtavan tuntuisesti siinä Henrin (Bollström) selässä kiinni, ja mietin hetken aikaa, että uskaltaako tästä lähteä kääntämään mihinkään, ettei tule mitään hölmöyksiä, mutta ei onneksi tullut. Tuli siinä sellainen olo, että olisi kiva voittaa tämä viimeinenkin lähtö, mutta en ole koskaan noin hienoa kakkosta ajanut, Raitala kertoi.

Uutta ravikuningasta valmentaa pihtiputaalainen Antti Ojanperä, joka on voittanut ravikuninkuuden aikaisemmin vuonna 2015 Jokivarren Kunkulla.

Evartin nousu suomenhevosravureiden huipulle on ollut kivinen tie. Muutama vuosi sitten se oli menehtyä leikkauspöydälle.

– Kyllähän tämä on hieno hevonen, jos joku olisi reilu vuosi sitten ollut katsomassa, miten tämä meni silloin, niin aika paljon on tapahtunut sen jälkeen. Se on ollut meille tärkeä hevonen, ja omistajatkin tietävät, että on ollut tosissaan vaikeaa, Ojanperä kertoi voittajahaastattelussa.

Evartti hurjasteli aiemmin rataennätyksen

Evartti lunasti jo toisessa osalähdössä ennakkosuosikkiin kohdistuneet odotukset. Se kiri loppusuoralla ylivoimaiseen voittoon ajalla 20,5, joka on Seinäjoen uusi kylmäveristen rataennätys.

Aiempi Patrikin juoksema ennätys oli peräti 31 vuoden takaa.

– Evartti oli tänään ihan superhieno, Raitala ihasteli ohjastettavansa suoritusta.

Evartti voitti myös lauantaina kilpaillun ensimmäisen osamatkan. Oriin omistaa rovaniemeläinen Talli Pajatso ja sen on kasvattanut Olli Sippola Kuortaneelta.

Päivitetty kello 19.55: Lisätty Ojanperän ja Raitalan kommentteja.

Lue myös:

Kuninkuusravit avattiin suosikkien tahtiin

Taistelutahto on kohdallaan, kun saman suvun tammat kohtaavat – Kuninkuusravien kuningatarlähtö ratkaisee lapualaissuvun ravimestaruuden

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat