1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Formula 1

Bottas kertoi C Morelle hetkestä, jolloin joutui antamaan Hamiltonille Silverstonessa periksi – manasi lopun tapahtumia: "Tiimikaverilla oli aika hyvä säkä taas jälleen"

Mercedes-kuljettaja Valtteri Bottas jäi pisteittä F1-kauden neljännessä kisassa rengasrikon takia.

Valtteri Bottaksen eturengas oli hurjassa kunnossa, kun hän lopulta pääsi varikolle. Kuva: Will Oliver/AOP

F1-kuljettaja Valtteri Bottas oli todella pettynyt mies sunnuntaisen Ison-Britannian osakilpailun jälkeen. Kierrokselle 50 asti suomalaisen kakkospaikka näytti varmalta, mutta tuolloin Bottas kärsi rengasrikosta ja hän jäi kisassa 11:nneksi.

Bottas valitteli jo kymmenen kierrosta ennen maalia, että auto tärisee renkaiden takia. Ongelma paheni kisan loppua kohden.

– Ilmoitin asiasta tiimille, mutta luotimme siihen, että rengas kestää loppuun asti, Bottas kertoi C Moren tv-haastattelussa.

Samassa haastattelussa Bottas kertoi, että rengasrikko tuli tärinästä huolimatta täysin yllättäen.

– Lopussa renkaat alkoivat kulua aika paljon enemmän, mutta kun rengas puhkesi niin yhtäkkiä, en voinut tehdä enää mitään.

Silverstonen rata on todella pitkä. Bottaksen mahdollisuudet pisteille sulivat viimeistään siinä kohtaa, kun hän joutui ajamaan lähes kokonaisen kierroksen rikki mennellä renkaalla ennen kuin pääsi varikolle.

Suomalaisen tallikaveri Lewis Hamilton kärsi myös rengasrikon, mutta vasta viimeisellä kierroksella. Eroa takana ajaneisiin oli niin reilusti, että Hamilton voitti renkaan puhkeamisesta huolimatta.

Ratkaiseva niitti Hamiltonin voitolle oli Red Bullin Max Verstappenin varikkopysähdys pari kierrosta ennen maalia. Ilman varikolla käyntiä Verstappen olisi voittanut kilpailun. Nyt hän jäi britistä vajaan kuuden sekunnin päähän.

– Tiimikaverilla oli aika hyvä säkä taas jälleen, Bottas sanoi.

Molemmat Mercedes-kuljettajat saivat osakilpailuun hyvän startin, mutta ensimmäisistä mutkista ykkösenä selviytyi paalupaikalta lähtenyt Hamilton. Startti kenties ratkaisi myös Bottaksen kisan, sillä hän painosti brittiä parhaansa mukaan renkaan puhkeamiseen asti. Hamilton jopa kuittaili kisan jälkeen siitä, ettei Bottas pitänyt renkaistaan riittävän hyvää huolta, kun suomalainen jahtasi ykköspaikkaa.

– Lähdössä oli aika tiukkaa. Olin suhteellisen lähellä siinä ja mutkassa sisäpuolella, mutta oli pakko nostaa jalka pois kaasulta, kun auto alkoi aliohjata, muuten olisimme osuneet yhteen Lewisin kanssa.

Ennen F1-kauden neljättä kilpailua Bottas linjasi, että Isossa-Britanniassa tavoite on nousta takaisin MM-sarjan johtoon.

Suomalaisen lähtö epäonnistui täysin kaksi viikkoa sitten Unkarissa, ja hän putosi MM-pisteissä toiseksi, viiden pisteen päähän Hamiltonista. Kotikisassaan hallitseva mestari Hamilton onnistui kuitenkin venyttämään johtonsa jo 30 pisteeseen.

Kausi jatkuu viikon kuluttua samalla radalla Silverstonessa.

Lue myös:

Silverstonessa voittanut Hamilton kertoi kauhun hetkistään kisan viimeisellä kierroksella ja sivalsi Bottasta: "Hän ei näyttänyt pitävän renkaistaan huolta"

Räikkönen menetti täysin hermonsa Alfa Romeon sähläykseen ja rähjäsi läpi kisan tiimiradiossa – asiantuntija penää merkittäviä muutoksia tallin tekemiseen

Bottaksen varma kakkossija suli rengasrikkoon vain kaksi kierrosta ennen maalia ja suomalainen jäi pisteittä – myös Hamiltonin rengas räjähti, mutta britti voitti silti: "Sydämeni pomppasi kurkkuun"

Valtavaa draamaa F1-kisan loppuhetkillä: Sainz ja molemmat Mercedekset kärsivät rengasrikot – näin Ison-Britannian GP eteni