1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. taitoluistelu

Jälkihiki tarttui taitoluistelija Viveca Lindforsin uran lopettamiseen ja lajin raakuuteen: "Ei se ole mikään nuori ikä lopettaa tässä lajissa"

Jälkihien kolmikko Juha Kanerva, Tero Tiitu ja Kalle Rantala keskustelivat muun muassa taitoluistelun raadollisuudesta. Voit katsoa keskustelun klikkaamalla jutun pääkuvaa.

Viveca Lindfors

Viikko sitten maanantaina suomalainen taitoluistelu koki ison kolauksen, kun EM-pronssimitalisti Viveca Lindfors, 21, ilmoitti lopettavansa kilpauransa.

– Kyseessä on laji, jossa 17–18 vuotias voi olla jo kokenut ja huippu-ura on yhden olympiadin eli neljän vuoden mittainen. Ei se ole mikään nuori ikä lopettaa tässä lajissa, kertoo Jälkihiessä toimittaja Juha Kanerva.

Lindfors kertoi kamppailleensa jo pitkään selkävaivojen kanssa.

Jälkihiessä puhuttiin myös muun muassa jääkiekkoliiga NHL:n jatkumisesta ja kestävyysjuoksija Topi Raitasen hyvästä vireestä radalla. Raitanen kellotti lauantaina 1 500 metriä kovaan aikaan 3.38,88, joka on paras suomalaisaika kahdeksaan vuoteen. 3 000 metrin estejuoksun SE-mies Jukka Keskisalo juoksi matkan kaksi sadasosaa hitaammin reilut kymmenen vuotta sitten.

– Keskisalo sanoi jo keväällä, että Topi on häntä edellä monissa ominaisuuksissa. Topi saattaa mennä Keskisalon ohi muutaman vuoden päästä, Rantala arvioi.

Keskisalon 3 000 metrin esteiden Suomen ennätys on 8.10,67. Raitasen ennätys matkalla on 8.21,47.

Lue myös:

Asiantuntija ei yllättynyt Viveca Lindforsin päätöksestä, vaan muistutti lajin todellisuudesta: "Uran huippukohdat asettuvat jopa lapsuuteen"