Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Puheenjohtaja Infantino jatkaa toimessaan rikossyytteistä huolimatta – Fifa tyrmää tutkinnan: "Täysin loogista"

Fifan puheenjohtajaa Gianni Infantinoa epäillään muun muassa luottamustehtävän väärinkäytöstä. Hän jatkaa tehtävissään rikostutkinnasta huolimatta.

jalkapallo
Gianni Infantino 24102019
Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino on ollut toimessaan vuodesta 2016 lähtien.Getty Images

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino jatkaa tehtävässään häneen kohdistetuista rikosepäilystä huolimatta. Infantinoa epäillään luottamustehtävän väärinkäytöstä, virkasalaisuuden rikkomisesta ja syyllisen avustamisesta.

Infantinon ja Sveitsin valtakunnansyyttäjän Michael Lauberin toimintaa asetettiin tutkimaan erikoissyyttäjä viime torstaina.

– Ei ollut mitään syytä aloittaa minkäänlaista tutkintaa, koska mitään edes etäisesti rikollista ei ole tapahtunut. Ei ole mitään, mikä viittaisi minkäänlaiseen rikolliseen toimintaan, Fifa totesi lausunnossaan sunnuntaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

– Fifan puheenjohtaja jatkaa toimessaan täysimääräisesti ja jatkaa yhteistyötä sveitsiläisviranomaisten sekä muiden viranomaisten kanssa ympäri maailmaa.

Indepedentin mukaan (siirryt toiseen palveluun) Fifan eettisen komitean säännöissä sanotaan, että rikostutkinnan kohteena oleva virkamies tulisi hyllyttää väliaikaisesti tutkinnan lopputuloksen saamiseen asti.

Fifa: raskauttavia seikkoja ei ole esitetty

Fifa totesi sunnuntaina, ettei erikoissyyttäjä Stefan Keller ole tuonut esiin tarpeeksi perusteita aloitetulle tutkinnalle.

– Keller ei ole esittänyt tutkinnan avaamiselle raskauttavia seikkoja tai oikeudellista perustaa. Pohja vireillä olevalle asialle on vaillinainen, lausunossa sanottiin.

– Fifa ja Fifan puheenjohtaja kieltää kauttaaltaan kaikki vihjaukset, että Fifan puheenjohtaja olisi koskaan pyrkinyt vaikuttamaan Lauberiin sopimattomalla tavalla.

Fifan mukaan Infantinon tapaamiset Lauberin kanssa, jotka pidettiin Sveitsin liittovaltion tuomioistuimen mukaan osittain salassa, olivat "täysin loogisia", koska valtakunnansyyttäjänvirasto tutki Fifaa useissa eri tapauksissa.

Fifa sanoo, että syyttäjän tapaaminen "ei ole laitonta missään päin maailmaa. Fifa kieltää tapaamisten olleen salaisia, ja järjestön mukaan valtakunnansyyttäjänvirasto oli vastuussa niiden järjestämisestä.

Fifan ja Infantinon lisäksi myös Lauber on kiistänyt häneen kohdistetut syytökset.

Korjaus 4.8.2020 klo 10.17: Juttuun täsmennetty, että Infantinoa vasta epäillään luottamustehtävän väärinkäytöstä, virkasalaisuuden rikkomisesta ja syyllisen avustamisesta.

Lue myös:

Fifan maine kärsi jälleen uuden kolauksen – Olli Rehn uudistaa kohuissa ryvettyneen jalkapallon kattojärjestön toimintatapoja kulisseissa: "Tämä vain kannustaa"

Tämä tiedetään Fifan puheenjohtajan rikostutkinnasta – kommentti neljän vuoden takaa nousi kyseenalaiseen valoon, suomalaisprofessori piristyi

Sveitsin valtion erikoissyyttäjä aloittaa rikostutkinnan – kohteena Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino

Fifan korruptiotutkintaa johtanut valtakunnansyyttäjä erosi – valehteli tuomioistuimen mukaan tapaamisista Fifa-pomon kanssa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat