Suora

  • Rallin MM, Turkki, EK 10
  • Rallin MM, Turkki, Power Stage live
  • Superpesiksen finaalit
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • "Olen 32 mutta tunnen itseni 75-vuotiaaksi": Vapaaottelija Glenn Sparv tappelee kunnes menee rikki
  • Urheiluruutu

Tasapelit eivät tyydytä Honka-luotsi Vesa Vasaraa, vaikka joukkueen prässipeli tuo omat riskinsä – "Jos haluamme olla kärkitaistossa, voittojakin pitäisi saada"

Honka jatkaa jalkapallon Veikkausliigassa edelleen ilman tappioita. Espoolaisten valmentaja Vesa Vasara löysi maalittomasta pelistä jotain positiivistakin.

urheilu
Hongan Borjas Martin
Hongan Borjas Martin maanantain FC Lahti-ottelussa.Lehtikuva / Roni Rekomaa

Espoon Honka on pelannut Veikkausliigassa seitsemän ottelua ja viisi näistä on päättynyt tasapeliin. Maanantaina FC Lahden vieraana tekopaikat olivat vähissä niin kotijoukkueella kuin vieraallakin.

FC Lahti ei ole pystynyt kolmessa kotiottelussaan tekemään yhtäkään maalia, Hongalle 0–0-ottelu oli jo toinen tälle kaudelle.

– Ei tämä tietenkään tyydytä, sillä voittoa lähdettiin hakemaan. Jos haluamme olla kärkitaistossa, niin voittojakin pitäisi saada, Hongan valmentaja Vesa Vasara totesi Yle Urheilulle puhelimitse.

– Pitäisi saada enemmän vaarallisuutta ja tehokkuutta maalintekotilanteisiin. Muuten pelaaminen on tasapainossa.

Vasaran mukaan joukkue on harjoitellut maalintekoa, mutta ei ole keskittynyt vain yhteen osa-alueeseen. Lahtea vastaan maalipaikkoja ei kuitenkaan siunaantunut yhtä paljon kuin aiemmin.

Vasaran mukaan joukkue osoitti olevansa valmis tekemään töitä päivästä toiseen, ja etenkin siitä hän oli tyytyväinen, ettei myöskään vastustaja onnistunut maalinteossa. Honka on päästänyt tänä kesänä ainoastaan neljä maalia.

– Yritämme prässätä aika korkealta koko ajan. Siihen pitää olla tyytyväinen, että pystymme pitämään nollan, vaikka omat riskitasot ovat välillä korkeat.

Honka kohtaa seuraavaksi TPS:n torstaina ja ensi maanantaina SJK:n kotonaan. SJK-ottelu onkin espoolaisille sen ainoa kotiottelu elokuussa. Vasara myöntää, että sarjaohjelma on hyvin outo, mutta asialle ei tällä hetkellä voi tehdä mitään.

– Tässä on epäsuhta, että meillä on kahden päivän kuluttua TPS vieraissa ja TPS:llä on ollut otteluiden välissä neljä päivää. Silloin ei rytmitys tai levon suhde ole tasan, ja se voi korostua, etenkin vieraskentällä. Mutta emme mene sen taakse. Olemme valmiita pelaamaan torstaina Turussa.

Lue myös:

Inter nousi sarjakärkeen, HJK ja KuPS dramaattisesti tasapeliin

RoPS-pomo harmitteli, että periaatteen asia mureni – "Johansson on syytön kohuun, hän tekee vain työtään"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat