Hyppää sisältöön

Huntington huimassa ennätysvauhdissa satasella – valmentaja uhkasi hiihtäjä-Piipon palautusharjoituksella, jos Kalevan kisojen päätösmatkalla ei kulje

Seitsenottelija Maria Huntington on ollut tänä kesänä ennätyskunnossa.

Maria Huntington juoksi 100 metrin ennätyksensä Tampereen mestaruuskilpailuissa. Kuva: Lehtikuva / Emmi Korhonen

Väkevää virettä tänä kesänä esittänyt seitsenottelija Maria Huntington kohensi reilusti 100 metrin ennätystään Ratinan stadionilla kisatuissa Tampereen mestaruuskilpailuissa.

Huntington juoksi satasen aikaan 11,91, vaikka hänen lähtönsä menikin täysin pieleen. Tampereen Pyrinnön urheilijan aiempi ennätys 12,69 parani kertaheitolla 0,78 sekuntia. Uusi ennätys on Suomen vuositilaston neljänneksi paras.

– Lähtö olisi ollut hyvä kasin juoksijalle, mutta sprintterille surkea. Juoksu oli sitten tehokasta. Maria ei ole kolmeen vuoteen juossut satasta. Se selittää roiman ennätysparannuksen, valmentaja Matti Liimatainen veisteli Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

23-vuotias Huntington on otellut seitsenottelussa parhaimmillaan 6 339 pistettä. Satu Ruotsalaisen 29 vuotta sitten ottelema Suomen ennätys on 6 404 pistettä.

– Uskon 6 400 pisteen ylitykseen Turun ottelussa. Suomen ennätystä en lupaa suojatille, Liimatainen vitsaili.

Huntington on ollut Liimataisen valmennuksessa jo kahdeksan vuotta. Urheiluliiton nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun)valmentajavelho kehaisi olevansa tätä nykyä myös hiihtomies, sillä hän on mukana kovana kestävyysharjoittelijana tunnetun maajoukkuehiihtäjä Eveliina Piipon fysiikkavalmennuksessa.

– Uskon, että Maria juoksee kasinkin kelvollisesti Turussa. Uhkasin häntä Eveliinan palautumisharjoituksella, jos ottelun päätöslajissa 800 metrin juoksussa ei synny oma ennätys, Liimatainen sanoi ja kertoi, miten Piippo hoitaa palautumisen:

– Eveliina ui kolmisen kilometriä jalat kuminauhalla sidottuna toisiinsa. Ilmapallo on kiinnitetty kaulan ympäri merkkinä veneilijöille!

Lue myös:

Maria Huntington haluaa testata keihäskuntonsa ennen Kalevan kisoja, mutta kotikisan taso pääsi yllättämään: "Ajattelin, että ei tänne varmaan kauhean kovia tule"

Maria Huntingtonin kesän voi asiantuntijan mukaan kruunata lähes 30 vuotta vanhan SE:n rikkominen, mutta kaudessa piilee yksi riski: "Nyt sellaiseen ei ole varaa"

Huippulahjakas Eveliina Piippo on valmentajilleen painajainen – omatahtoinen hiihtäjä yrittää nyt katkaista "addiktion", joka voi estää nousun huipulle