Suora

  • Rallin MM, Turkki, Power Stage live
  • Superpesiksen finaalit
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • "Olen 32 mutta tunnen itseni 75-vuotiaaksi": Vapaaottelija Glenn Sparv tappelee kunnes menee rikki
  • Urheiluruutu

Kansainvälinen yleisurheiluliitto suhtautuu kilpailujen järjestämiseen suopeasti – Antti Pihlakoski: "Ruotsi-ottelun suunnitelmat tuntuvat poikkeuksellisen hyvältä"

Kansainvälinen yleisurheiluliitto toivoo urheilijoille paljon kilpailumahdollisuuksia koronaviruksen sallimissa rajoissa.

yleisurheilu
Antti Pihlakoski
Antti Pihlakosken mielestä Ruotsi-ottelua varten kaavaillut suunnitelmat vaikuttavat hyviltä. Kansainvälisen yleisurheiluliiton hallituksen suomalaisjäsen toivoo päätöksen perustuvan huolelliseen valmisteluun.Getty Images

Viime viikolla kokoontunut kansainvälinen yleisurheiluliitto World Athletics on harmissaan siitä, ettei kilpailutapahtumia ole pystytty juurikaan järjestämään koronaviruksen takia.

WA:n hallituksen jäsenen Antti Pihlakosken mukaan liitossa ymmäretään, ettei terveyden kanssa pidä leikkiä. Huolelliset järjestelyt pitävät riskitason kuitenkin matalana.

– Puheenjohtaja Sebastian Coe toivoi innovatiivista otetta ja sitä, että urheilijoille pystytään luomaan mahdollisimman paljon kilpailumahdollisuuksia, Pihlakoski kertoo.

WA:n hallituksen kokouksessa Suomessa tiiviisti esillä olleesta Ruotsi-ottelusta ei erikseen puhuttu. Pihlakoski itse toivoo järjestämispäätöksen perustuvan huolelliseen valmisteluun.

– Mitä olen suunnitelmista kuullut, ne tuntuvat poikkeuksellisenkin hyvältä. Että esimerkiksi Ruotsin joukkue lentää omalla koneella ja lähtee heti kisojen jälkeen pois, heidät kaikki testataan etukäteen, eivätkä he kohtaa oikeastaan suomalaisia muuta kuin kilparadalla.

Maratonille ja kilpakävelyyn oma olympiarajaikkuna

WA päätti aiemmin tänä keväänä, ettei Tokion olympiakisojen tulosrajoja ole yleisurheilussa mahdollista rikkoa 6. huhtikuuta–30. marraskuuta. Asian taustalla on koronapandemian aiheuttamat epätasaiset kilpailu- ja harjoitusmahdollisuudet.

Maratonin ja kilpakävelyn osalta olympiarajojen tavoittelua päätettiin kuitenkin helpottaa. WA kertoi viime viikolla (siirryt toiseen palveluun), että kyseisten lajien urheilijat voivat rikkoa tulosrajoja syyskuun alusta marraskuun loppuun ennalta määrätyissä kilpailuissa.

Päätös perustuu siihen, että kilpailumahdollisuudet monesti massatapahtumina järjesttävissä maantielajeissa ovat koronan vuoksi rajalliset, eikä niiden rankkoja kisarutistuksia muutenkaan pysty tämän tästä tekemään.

Pihlakosken mukaan isojen maraton- ja kävelykisojen järjestäjät ovat halunneet auttaa tarjoamalla kärkiurheilijoille tuloksentekomahdollisuuden massatapahtuman järjestämisen sijaan.

WA:n hallitus katsoi tämän olevan hyvä järjestely koronapandemian keskellä, ja se olisi osaltaan varmistamassa, että urheilijat pystyvät osallistumaan tapahtumiin osallistumaan ja rikkomaan olympiaraja-aikoja.

– Tällä hetkellä tietysti vaikuttaa, että välillä pelätään toista aaltoa, ja jossain vaiheessa tilanne on tautitartuntojen kannalta varsin hyvä, Pihlakoski pohtii.

WA:n tiedotteessa Lontoossa juostava maraton 4. lokakuuta on varmistettu rajanrikkomiskilpailuksi. Lisäksi mahdollisuutta Abu Dhabissa kilpailemiseen selvitetään.

Kävelyn suhteen päivämääriä tai paikkoja ei varmistettu, mutta Pihlakosken mukaan yksi kävelykisa järjestetään Slovakiassa.

Muihin lajeihin erillisiä aikaikkunoita ei ole tulossa.

– Joulukuun alussa alkaa näillä näkymin normaali mahdollisuus Tokion kisarajojen tekemiseen, Pihlakoski toteaa.

Lue myös:

SUL:n puheenjohtaja Sami Itani ei saanut tahtoaan läpi - "Tässä tilanteessa maaottelua ei tulisi järjestää"

Päätös Suomi–Ruotsi-maaottelun järjestämisestä lykkääntyi – taustalla tunteikasta keskustelua: "Oli hyvin värikäs kokous"

Dagens Nyheter: Ruotsin yleisurheiluliitto vaatii maansa hallitusta vetoamaan suomalaispoliitikkoihin maaottelun turvaamiseksi

Ruotsi-ottelun kohtalo ratkeaa perjantaina – jos Ruotsi ei voi tulla Tampereelle, tapahtuma järjestetään kotimaisin tähdin: "Emme näe järkeväksi urheilijoiden tuomista muualtakaan Euroopasta"

Venäjän yleisurheilun kriisi ajoi tähdet pohtimaan kansalaisuuden vaihtoa – kansainvälisen liiton suomalaispomo muistuttaa sääntöjen tiukentamisesta: "Venäläisurheilijat tietävät oman maansa mädännäisyyden"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat