Suora

  • Rallin MM, Turkki, Power Stage live
  • Superpesiksen finaalit
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • "Olen 32 mutta tunnen itseni 75-vuotiaaksi": Vapaaottelija Glenn Sparv tappelee kunnes menee rikki
  • Urheiluruutu

Naisleijonien puolustaja Isa Rahunen lopettaa uransa ja keskittyy työhönsä sairaanhoitajana: "Ajattelen, että olen kokenut hyvin paljon"

Kärppien puolustaja Isa Rahunen päättää pelaajauransa.

jääkiekko
Isa Rahunen
Isa Rahunen on voittanut Naisleijonien paidassa kolme arvokisamitalia.Miikka Jääskeläinen/AOP

Oulun Kärppien ja Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen puolustaja Isa Rahunen lopettaa pelaajauransa. 27-vuotias pelaaja vahvisti päätöksensä Yle Urheilulle.

– Tämä on useamman kuukauden harkinnan tulos. Heti kauden jälkeen alkoi tulla ajatukseksi, että se on joko kaikki tai ei mitään. Sitä piti puida monta kuukautta päivin ja öin, Rahunen kertoo.

Kuopiolaislähtöinen Rahunen on pelannut Kärpissä vuodesta 2013 lähtien ja voittanut kapteenina Suomen mestaruudet vuosina 2017 ja 2018.

Maajoukkueen paidassa Rahunen on voittanut olympiapronssia, MM-hopeaa ja MM-pronssia. Naisleijonissa hän ei ole pelannut viime vuoden MM-kotikisojen jälkeen, sillä Kärppien puolustaja piti maajoukkuepeleistä välivuotta.

– Ajattelen, että olen kokenut hyvin paljon. Kaikki tietävät, että huippu-urheilu vie hulluna aikaa. Itselleni tuli sellainen olo, että haluan nähdä muutakin elämää ja viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa, ehkä käydä ulkomaan matkoilla, Rahunen listaa.

Rahunen työskentelee sairaanhoitajana Oulun yliopistollisessa sairaalassa ja aikoo keskittyä nyt itselleen tärkeään työhön.

– Toki kolmivuorotyökin painaa. Uravalintani ei ole kaikista helpoin yhdistää juuri tämän lajin kanssa. Tykkään työstäni kaikin puolin ja siinäkään ei koskaan tulla valmiiksi. Pitää koko ajan kehittää itseään paremmaksi, Rahunen pohtii.

Rahunen ilmoitti päätöksestään Kärppiin viime viikolla ja maajoukkueen valmennukseen kuluvalla viikolla.

– Olen tehnyt päätöksen itse jo paljon aikaisemmin ennen kuin olin valmis kertomaan sen ääneen. Nyt olen onnellinen ja helpottunut. Elämässä on uudet haasteet edessä.

Maajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen osasi odottaa päätöstä. Mustosen mukaan Rahunen oli maajoukkueelle tärkeä paitsi pelaajana myös toimintakulttuurin uudistamisessa.

– Tänään puhuin viimeksi Isan kanssa ja onnittelin kypsästä päätöksenteosta ja tukevista argumenteista. Isan ura näkyy tulevaisuudessa maajoukkueen pukukopissa. Hän on ollut mukana luomassa tiettyä tapaa toimia, Mustonen totesi Yle Urheilulle.

Juttua päivitetty kello 15.09: Lisätty Pasi Mustosen kommentit.

Lue myös:

Kun jääkiekkoilija Isa Rahunen jäi pois maajoukkueesta, mieleen nousi isoja kysymyksiä – nyt puolustaja pohtii tulevaisuuttaan: "Tuskin olympialaisia pystyy liikaa kokemaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat