Suora

  • Rallin MM, Turkki, Power Stage live
  • Superpesiksen finaalit
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • "Olen 32 mutta tunnen itseni 75-vuotiaaksi": Vapaaottelija Glenn Sparv tappelee kunnes menee rikki
  • Urheiluruutu

Reetta Hurske kävi verikokeissa ja jää pois Espoon GP:stä – epäilee alavireyden syyksi ylirasitustilaa: "Oli sellainen olo, että kaikki ei ole ok"

Reetta Hurske sanoo yrittävänsä silti kisata reilun viikon päästä Turussa Paavo Nurmen kisoissa ja Kalevan kisoissa.

yleisurheilu
Reetta Hurske
Reetta Hurske kertoo harjoitelleensa kovaa myös kisojen jälkeisinä päivinä tällä kaudella.Tomi Hänninen/Yle

Viime vuoden pika-aitojen Suomen mestari Reetta Hurske on ollut tällä kaudella vammojensa vanki. Selkäkipujen lisäksi Hurske on kärsinyt väsymyksestä ja unettomuudesta, jotka ovat vieneet hänet lääkäriin asti. Hurske kertoo Yle Urheilulle käyneensä verikokeissa ja jättävänsä keskiviikon Espoon GP:n väliin.

– Veikkaan, että olen treenannut liian kovaa kesällä. Selkä kipuilee edelleen, mutta se ei ollut syy Espoon kisasta pois jättäytymiseen. Luulen, että nyt on ylirasitusta kropassa.

Verikokeiden alustavissa tuloksissa ei kuitenkaan Hurskeen mukaan ole näkynyt mitään poikkeavaa.

Tampereen Pyrintöä edustava Hurske juoksi kauden alkupuolella mainion ajan 12,91, mutta viime kisoissa tulokset ovat painuneet päälle 13 sekunnin. Viikonloppuna Kuortaneella Hurske juoksi itselleen vaatimattoman ajan 13,62.

Mistä asti väsymys on vaivannut?

– Tosi vaikea sanoa, että missä kohtaa tämä on alkanut. Lahden ja Tampereen kisat olivat jo haastavia. Kuortaneella oli sellainen olo, että kaikki ei ole ok.

Hurske epäilee syyksi uutta harjoitusmenetelmää. Hurske on kesällä harjoitellut arvokisatyylisesti kovaa myös kisapäivän jälkeen. Aiemmin hän on pitänyt kisan jälkeen lepopäivän tai vain kevyen treenin.

– Ilmeisesti se ei sovi minulle. Mutta nyt on jotain opittu ensi vuotta ajatellen.

"Siihen pyrin, että Turussa olen mukana"

Vuosi sitten 12,78 juossut Hurske ei ole silti luovuttanut kesäkauden suhteen. Hurske haluaa kisata Turussa Paavo Nurmen kisoissa ja Kalevan kisoissa, jotka molemmat järjestetään ensi viikolla. Jos lopuissakaan verikokeiden tuloksissa ei löydy merkkejä ylirasituksesta, Hurske aikoo aloittaa kevyen harjoittelun.

– Nyt pitää katsoa, miten tämä tästä lähtee rullaamaan. Siihen pyrin, että Turussa olen mukana.

– Uskon kyllä, että jos pystyn kisaamaan ja fiilis on hyvä, niin hyvää tulosta voi tulla. Jos nyt pääsisi nauttimaan kisailusta. On tässä ollut pari päivää mieli maassa, mutta positiivisten juttujen kautta haluan takaisin raiteille, Hurske päättää.

Espoon GP-kisoja voi seurata keskiviikkona TV2:ssa ja Areenassa suorana lähetyksenä kello 18.15 alkaen.

Lue myös:

Oskari Mörölle harmittava takaisku: Espoon GP-kisa jää väliin, polvivamma uhkaa myös Turun superviikkoa

Huntington huimassa ennätysvauhdissa satasella – valmentaja uhkasi hiihtäjä-Piipon palautusharjoituksella, jos Kalevan kisojen päätösmatkalla ei kulje

Tokion kisojen siirtyminen on ottelija Miia Sillmanille helpotus, sillä hänen huippuiskunsa katosi mystisesti parissa viikossa – "Kuin saappaat jalassa juoksisi"

Paavo Nurmen kisojen urheilijalistaus julkaistiin – mukana 28 arvokisamitalistia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat