1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Oskari Mörölle harmittava takaisku: Espoon GP-kisa jää väliin, polvivamma uhkaa myös Turun superviikkoa

Oskari Mörö ei pysty osallistumaan 400 metrin aitajuoksuun keskiviikon kisassa Espoossa.

Oskari Mörö on kärsinyt kesällä erilaisista loukkaantumisista. Kuva: Juha Tamminen/AOP

Aitajuoksija Oskari Mörö kärsii polvilumpion jänteen tulehduksesta, eikä pysty osallistumaan keskiviikkona Espoossa järjestettävään GP-kisaan. Mörö ei ole pystynyt juoksemaan kuluvalla kaudella 400 metrin aitoja vielä yhdessäkään kisassa.

Mörö kertoo Yle Urheilulle, että toivoo pystyvänsä kilpailemaan ensi viikolla Turussa järjestettävissä Paavo Nurmen kisoissa ja Kalevan kisoissa.

– Paljon olen odotellut, että koska pääsen nauttimaan 400 metrin aidoista radalle. Kovasti tähdätään siihen, että pienen kivun kanssa pystyisin vetämään ensi viikon maaliin, Mörö sanoo.

Mörön harjoituskausi sujui hyvin, ja kesäkuun alussa nähtiin viitteitä kovasta kunnosta. Esbo IF:ää edustava aituri pinkoi 200 metrin aitajuoksun Suomen ennätyksen. Sittemmin ongelmia ovat aiheuttaneet tämän hetkisen tulehduksen lisäksi pohjevamma ja heinäkuussa vaivanneet allergiaoireet.

– Kyseessä on rasitusperäinen tulehdus. Siinä ovat varmaan taustalla heinäkuun tukkoisuus ja vahvat allergiaoireet, joten (tulehdus) pääsee jänteisiin ikävämmin yllättämään, Mörö toteaa.

– Polven kanssa ei ole ennen juurikaan ollut ongelmia, joten kyse on sinäänsä uudesta vaivasta. Tässä opiskellaan, että mistä vamma on päässyt tulemaan.

Paavo Nurmen kisat ovat Turussa ohjelmassa ensi viikon tiistaina ennen viikonlopun Kalevan kisoja. Mörö nimeää viikon kauden tärkeimmäksi, kun arvokisoja ei koronaviruksen takia ole ohjelmassa.

– Päivä päivältä tuntuu, että polveen tehty hoito alkaa tehoamaan. Aika riskillä kisoihin pääsee lähtemään niukilla juoksumäärillä, mutta sen riskin olen valmis ottamaan. Mitään terveysliikuntaa tämä huippu-urheilu ja 400 metrin aidat eivät ole ikinä olleetkaan, Mörö sanoo.

Espoon GP-kisoja voi seurata keskiviikkona TV2:ssa ja Areenassa suorana lähetyksenä kello 18.15 alkaen.

Lue myös:

Kansainvälinen yleisurheiluliitto suhtautuu kilpailujen järjestämiseen suopeasti – Antti Pihlakoski: "Ruotsi-ottelun suunnitelmat tuntuvat poikkeuksellisen hyvältä"

Huntington huimassa ennätysvauhdissa satasella – valmentaja uhkasi hiihtäjä-Piipon palautusharjoituksella, jos Kalevan kisojen päätösmatkalla ei kulje

Tokion kisojen siirtyminen on ottelija Miia Sillmanille helpotus, sillä hänen huippuiskunsa katosi mystisesti parissa viikossa – "Kuin saappaat jalassa juoksisi"

Paavo Nurmen kisojen urheilijalistaus julkaistiin – mukana 28 arvokisamitalistia