Suora

  • Rallin MM, Turkki, EK 10
  • Rallin MM, Turkki, Power Stage live
  • Superpesiksen finaalit
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • "Olen 32 mutta tunnen itseni 75-vuotiaaksi": Vapaaottelija Glenn Sparv tappelee kunnes menee rikki
  • Urheiluruutu

Suomen ennätystä jo lähennellyt Kristiina Mäkelä uskoo SE-tuloksen syntyvän perusreseptillä: "Kun osun vain vähän paremmin lankulle, se on siinä"

Keskiviikkona Espoossa tiiviin kisarupeaman aloittava Kristiina Mäkelä aikoo kilpailla hyppymäärää säästellen.

yleisurheilu
STT Lehtikuva 4.8.2020 Kristiina Mäkelä
Kristiina Mäkelä hyppää keskiviikkona kauden kolmannen kilpailunsa.Roni Rekomaa / STT Lehtikuva

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelällä on edessä tiukka kisarupeama, sillä keskiviikkona Espoosta alkava rykelmä pitää sisällään peräti neljä kilpailua puolentoista viikon sisään. Määrä kuulostaa suurelta, sillä Mäkelä on hypännyt kesän aikana ainoastaan kaksi kilpailua.

Mäkelällä on tiiviin kisarupeaman varalle tarkka suunnitelma, mutta tuloksista hän ei aio tinkiä.

– Se on todella kova rutistus, kun on kuuden ja neljän päivän välein kovat kisat. Haluan kuitenkin voittaa kaikki ja hypätä pitkälle. Nyt otetaan kaikki keinot käyttöön, Mäkelä sanoo Yle Urheilulle.

Mäkelä kuitenkin aikoo kilpailla säästellen, ja hänen mukaansa on hyvin epätodennäköistä, että hän hyppäisi kuuden hypyn kilpailuja.

– Meillä on hyvä suunnitelma valmentajan kanssa. Menemme sen ja päivän vireen mukaan ja katsomme, mikä on järkevää.

Mäkelä kilpaili edellisen kerran kaksi viikkoa sitten Orimattilassa, jolloin hänen kaikki hyppynsä kantoivat yli 14 metrin. Mäkelän paras hyväksytty hyppy kantoi tuolloin 14,30 metriin, jolla hän jäi ainoastaan sentin omasta ulkoratojen ennätyksestä ja yhdeksän senttiä Heli Koivulan Suomen ennätyksestä.

Mäkelä uskoo, että Suomen ennätys on rikottavissa "perushypyllä".

– Orimattilan kisassa oli jo vähän pidempiä hyppyjä. Kun osun vain vähän paremmin lankulle, se on siinä. Mitään erikoista ei tarvitse tehdä. Sillä hyvällä lankullejuoksulla ja hypyillä loppuun asti se varmasti tulee.

STT Lehtikuva 4.8.2020 Kristiina Mäkelä
Mäkelä hyppäsi Orimattilassa sallituissa oloissa tuloksen 14,30. Jussi Nukari / STT Lehtikuva

Hyppymäärää säästellen

Keskiviikkoisen Espoon GP-kisan jälkeen Mäkelä kilpailee ensi viikolla Turussa Paavo Nurmi Gamesissa sekä viikonloppuna Kalevan kisoissa, joissa hänen täytyy hypätä myös karsintakisassa ennen loppukilpailua.

Harjoittelua loppukauteen keventänyt Mäkelä luottaa palautumisen suhteen perinteisiin hierontoihin ja harjoitteisiin, mutta hän pyrkii myös rentoutumaan kellunnalla ja mentaaliharjoituksilla.

– Tässä on aikamoinen kisarupeama edessä, joten otetaan vähän hyppymäärää säästellen, mutta niillä mitä teen, haluan hypätä pitkälle, Mäkelä sanoo.

Espoon GP-kisoja voi seurata keskiviikkona TV2:ssa ja Areenassa suorana lähetyksenä kello 18.15 alkaen.

Lue myös:

Kristiina Mäkelä hurjassa hyppyvireessä – jäi vain sentin päähän ulkoratojen ennätyksestään: "Pitää olla tyytyväinen, mutta Suomen ennätys oli se, mitä halusin"

Senni Salminen sai potkua hyppyihinsä Kristiina Mäkelästä – Suomen ykköshyppääjä tähyilee jo SE-lukemia: "14 ja puoli metriä on ihan mahdollinen"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat