1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Hyvävireiselle Topi Raitaselle hieno merkkipaalu – pääsee ensimmäistä kertaa kilpailemaan Timanttiliigassa ensi viikolla

Topi Raitanen juoksee Timanttiliigan osakilpailussa Monacossa 14. elokuuta.

Topi Raitanen säväytti viikonloppuna 1 500 metrillä. Kuva: Vesa Pöppönen / All Over Press

Kestävyysjuoksija Topi Raitanen on joutunut kisaamaan tänä kesänä monta kertaa ilman kovia vastuksia Suomen radoilla, mutta elokuussa kiriapua on tarjolla.

Raitanen pääsee ensimmäistä kertaa urallaan kisaamaan Timanttiliigassa 14. elokuuta Monacossa, kertoo Suomen Urheiluliitto. Raitanen juoksee päämatkansa 3 000 metrin esteet.

– Pääsy Timanttiliigan kilpailuun on yksi tämän kauden tavoitteistani. Nyt pääsen juoksemaan samalla viikolla kaksi huippukilpailua, Raitanen sanoo tiedotteessa.

Raitaselle elokuu on kova kisarypistys, koska hän juoksee esteet ensin 11. elokuuta Paavo Nurmen kisoissa. Monacon kilpailu osuu päällekkäin Turun Kalevan kisojen kanssa. Miesten estejuoksun finaali on Turussa sunnuntaina 16. elokuuta.

– Haluan ehdottomasti kilpailla Kalevan kisoissa. Kuinka se onnistuu, sitä selvitellään, Raitanen sanoo.

Raitanen näytti kovaa kuntoaan viikonloppuna Kuortaneella juoksemalla 1 500 metrin ennätyksensä 3.38,88. Tänä vuonna Raitanen on juossut esteet kertaalleen aikaan 8.30,53. Raitasen ennätys on vajaat kymmenen sekuntia parempi.

– Sen tiedän, että EM-mitalisti ja Espanjan ennätysmies Fernando Carro on Monacossa mukana ja varmasti muitakin huippunimiä. Hienoa, että pääsen juoksemaan kaksi tuollaista kilpailua nyt, kun olen hyvässä kunnossa, Raitanen sanoo.

Tiedotteen mukaan myös kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelälle oli tarjolla paikka Monacon kilpailuun, mutta hän päätti harkinnan jälkeen, ettei ota tarjousta vastaan.

Mäkelä kilpailee huomenna keskiviikkona Espoon GP-kilpailussa.

Lue myös:

Suomen ennätystä jo lähennellyt Kristiina Mäkelä uskoo SE-tuloksen syntyvän perusreseptillä: "Kun osun vain vähän paremmin lankulle, se on siinä"

Oskari Mörölle harmittava takaisku: Espoon GP-kisa jää väliin, polvivamma uhkaa myös Turun superviikkoa

Reetta Hurske kävi verikokeissa ja jää pois Espoon GP:stä – epäilee alavireyden syyksi ylirasitustilaa: "Oli sellainen olo, että kaikki ei ole ok"