Ilvekselle lisää NHL-lainoja – viime kauden tähtipelaajat palaavat Tampereelle toistaiseksi voimassa olevilla sopimuksilla

Arttu Ruotsalainen ja Lukas Dostal vahvistavat Ilvestä alkavalla SM-liigan kaudella.

Arttu Ruotsalainen takoi viime kaudella Ilvekselle 43 tehopistettä. Kuva: AOP

Keskushyökkääjä Arttu Ruotsalainen ja maalivahti Lukas Dostal ovat tehneet Tampereen Ilveksen kanssa toistaiseksi voimassa olevat lainasopimukset. Jo viime kaudelta tutut pelaajat aloittavat tulevan kauden SM-liigassa.

Ruotsalainen, 22, on pelannut Ilveksessä kaudesta 2017–2018. Hän teki NHL-seura Buffalo Sabresin kanssa tulokassopimuksen keväällä 2019, mutta pelasi viime kauden kokonaan Ilveksessä ja teki 44 ottelussa pisteet 15+28=43.

– Ruotsalainen on ollut viimeisen kahden kauden aikana yksi Liigan parhaista keskushyökkääjistä, jonka pelissä on monia hienoja elementtejä. Hän pystyy tuottamaan ratkaisuja ja tilanteita niin vauhdin, taidon, pelikäsityksen kuin taistelunkin kautta, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela luonnehti.

Tshekkiläinen Dostal, 20, valittiin viime kaudella SM-liigan parhaaksi maalivahdiksi. Anaheim Ducksin sopimuspelaaja aloittaa Ilveksessä nyt kolmannen kautensa.

– Hänen kaikesta tekemisestään huokuvat suunnitelmallisuus, kilpailullisuus sekä tavoitteellisuus, jotka NHL-tason lahjakkuuteen yhdistettynä ovat mahdollistaneet erittäin nopean kehittymisen, Koskela totesi.

Aiemmin kesällä Ilves tiedotti Matias Maccellin, 19, toistaiseksi voimassa olevasta lainasopimuksesta. Maccelli teki tulokassopimuksen Arizona Coyotesin kanssa huhtikuussa.

– Haluamme kiittää pelaajia ja heidän NHL-seurojaan siitä, että he mahdollistivat nämä toistaiseksi voimassa olevat lainasopimukset, jotka palvelevat mainiosti kaikkia osapuolia tässä poikkeuksellisessa maailmantilanteessa, Koskela sanoi.

Lue myös: